GENEL
Giriş Tarihi : 27-04-2022 20:05

Trafik keşmekeşi!

Motosikletler, bazı araçların da park yeri olarak kullandığı kaldırımlarda gezerken, yayalar da mecburen yollarda yürüyor.

Trafik keşmekeşi!

Trafik sorunu Bartın’ın en önemli sorunlarından biri olmaya devam ediyor ve yıllardır çözülemiyor. Vatandaşlar trafik düzeni ve güvenliği olan bir şehirde yaşamak istediklerini söylüyor.

Zamanında dışarıya açılamadığı için kent merkezine sıkışan Bartın’da araç sayısındaki aşırı artış ve sürücülerin kural tanımaz davranışları nedeniyle trafik ‘Arapsaçı’na dönmüş durumda. Motosikletlerin kaldırımlarda, yayaların yollarda gezdiği kentte kaldırımların ortasına park eden araçlarla da karşılaşmak mümkün.

Sağlı sollu parklar

Defalarca haber ve şikâyet konusu olmasına rağmen kurye motosikletlerle bir türlü başa çıkılamayan kentte park yasağı olan sokaklarda bile sağlı sollu park eden araçlar yolu daraltarak trafik akışını olumsuz etkiliyor. Park yasağı tabelalarının hemen altına bile park etmekten çekinmeyen sürücülerin kafalarına göre hareket ettiği kentte denetimlerin artırılması isteniyor. Hükümet caddesi benzeri trafiğe kapalı alan sayısının artırılması, parkomat yerleştirilmesi gibi seçeneklerin de bir an önce değerlendirilmesi bekleniyor.

Geçiş öncelikli araçlara engel

Sağlı sollu parklardan dolayı daha da daralan yollarda ambulans ve itfaiye aracı gibi zamanla yarışan ve hayati önemi bulunan araçların olay yerine zamanında ulaşamama riski bulunuyor. Cenaze araçları da özellikle mezarlık güzergâhındaki Halatçıyaması’nda yaygın olarak görülen park ihlallerinden dolayı çoğu zaman ilerlemekte güçlük çekiyor.

Nerede yasak orada ihlal var

Nerede park yasağı tabelası varsa orada ihlal var, ya o tabelaları oradan kaldırmak lazım ya da araçları diyen vatandaşlar, yaygın olarak yapılan bir başka kural ihlalinin seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmak olduğuna dikkat çekiyorlar.

Üç konuda ihlal çok yaygın

Sadece yayalara ait olan kaldırımları da kullanan kurye motosikletin de müşteriye yemek götürürken adeta uçarak gittiklerini, araçları çizdiklerini, aynalarını kırdıklarını, ayrıca hem araçlara hem de yayalara makas attıklarını belirten vatandaşlar, park yasağı ihlalleri ve motosikletler ile direksiyon başında telefonla konuşmaya yönelik denetimlere özel önem verilmesini ve daha caydırıcı olunmasını istediler.

(Haber/Fotoğraf; Arif Üçler)

Admin

AdminAdmin