GENEL
Giriş Tarihi : 02-03-2024 20:18   Güncelleme : 21-03-2024 21:17

'Karnenin sağ tarafı daha önemli'

Kişisel gelişim uzmanı Refik Akmaz ailelere karnenin sağ tarafını baştan savmayın uyarısında bulundu.

'Karnenin sağ tarafı daha önemli'

    Sol tarafında ders notları olan ilkokul karnelerinin hal-gidiş-davranış notlarından oluşan sağ tarafına daha çok önem verilmesi gerektiğini belirten Refik Akmaz ailelere "çocukların baskın yeteneklerini dikkate alarak yönlendirme yapın" uyarısında bulundu.

    Ailelerin genelde bunu dikkate almayıp çocukları sayısala yani Fen Liseleri gibi okullara yönelttiklerini belirten Akmaz "Liderlerin, yöneticilerin hepsi sözelcidir, bu alandan çıkmışlardır. Çocuklar sevmedikleri, istemedikleri, yatkın olmadıkları bölümlerde eğitim alırlarsa verimli ve başarılı olamazlar" dedi.

İNSAN VE BÜTÜNSEL BAKIŞ

    Arkadaş ilişkilerinden alışkanlıklara sosyal davranışların değerlendirildiği sağ taraftaki notların bilinenin aksine daha önemli olduğunu ifade eden Akmaz bunları 10'uncu eğitim çalışması olan "İnsan ve Bütünsel Bakış" konulu konferansında söyledi.

    Akmaz; Karnenin sol tarafına gösterdiğimiz özeni karnenin sağında yer alan tutum, davranış, duyarlılık, açıklık, dayanışma, dürüstlük gibi değerlere göstermediğimizi, toplumda yaşanan sorunların temelinde yatan sebeplerden birinin ve en önemlisinin bu olduğunu vurguladı.

BASKIN YETENEKTE 7 YAŞA DİKKAT

    Çocukların baskın yeteneklerinin 7 yaşında ortaya çıktığını, 'bir insan 7'sinde neyse 70'inde de odur' deyiminin de buradan çıktığını anlatan Akmaz, AKTIP Teknoloji ve Sosyal Bilimler Derneğinin organize ettiği konferansta 'mutlu aile bilinçli çocuk' başlığı altında yine önemli mesajlar verdi. Matematiği iyi olup hal ve gidişi iyi olmayanların başarılı olamayacaklarını vurgulayan Akmaz, Belediye Sosyal Tesisleri'nde ilgiyle izlenen konferansında çocukların hayal kurmalarının teşvik edilmesini de istedi.

HER ŞEY HAYALLE BAŞLAR

    Refik Akmaz "Çocukların illa sayısala yönlendirilmesi, sözel yeteneklerinin göz ardı edilmesi yanlış. Hayal kurmaları da engellenmemeli" dedi.

[18:42, 02.03.2024] Arif Üçler: Her insanın yüksek potansiyelli olduğunu, bunun ortaya çıkarılması ve değerlendirilmesi gerektiğini, iş hayatına 52 yıl önce adım attığını, hayal ettiği hastaneye 50'inci yılda kavuştuğunu belirten Akmaz "Çocuklarınıza hayal kurdurun. Her şey hayalle başlar" diye konuştu.

HAYALDİ GERÇEK OLDU

    Bugünlerde bir hayalini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Akmaz, AKTIP Teknokent projesi olarak Bartın'da ilk kez 3D yazıcı üretimini başlattıklarını duyurdu.

    Bartın'ın bu alanda söz sahibi olmasını hedeflediklerini kaydeden Akmaz plastikten akla gelebilecek her şeyi üretebilen yüksek teknoloji ile robotik sektörde üretilen akıllı cihazlarla teknolojiyi Bartın'a getirmiş olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Akmaz bu alanda yatırım yapmak isteyen herkese AKTIP Teknokent Ar-Ge merkezinin ortamını ve geliştirdiği bilgi ve tecrübeyi açık kaynak olarak kullanma konusu ile birlikte bu alanda yatırım yapmak isteyen herkese kesintisiz olarak maddi ve manevi destek olabileceğini söyledi.

NORVEÇ'İ BURADA YAŞAYABİLİRSİNİZ

    Akmaz'ın konferansından öne çıkanlar özetle şöyle; "Her türlü bilgiyi ediniyoruz.  Kafamızdaki bilgiler bizim kilerimizdeki gıdalar gibidir. Yemeği yeterinden çok yersek sorun yaşarız. Fazla bilgi de kafamızı karıştırıyor. Böyle olunca her şeyi biliyoruz. Bir insanın her şeyi bilmesi mümkün değil. Eğitim çalışmalarımızla ben size gerekli bilgileri veriyorum, gereksiz olanların ayıklanmasını sağlıyorum. Ben size balık ikram etmiyorum, balık tutmayı öğretiyorum, yaşamınıza ayna tutuyorum. Kitaplar da öyledir. Lazım olan kitapları okuyun. Okuduklarınızı yaşayın. Okuyun, okuyalım ama hayatımıza dokunan kitapları okuyalım. Yaşadıklarımızı okuyalım. Dinlediklerimizi yaşayalım. Yapay zeka sürecindeyiz. Bilgiye çok kolay ulaşıyoruz.  Artık bilgi her yerde, toplamanın, stoklamanın anlamı kalmadı. Hayat standartları yüksek diye Norveç'e gitmek istiyoruz. Herkes Norveç'e gidemez ama o standartları kendi içimizde oluşturarak burada bir Norveçli gibi yaşayabiliriz. Yıllar önce ilk yurt dışı gezimi yaptığım Almanya'da gördüğüm standartları burada kendi işimde uyguladım ve başarılı oldum"

Haber/Fotoğraflar: Arif Üçler

AdminAdmin