GENEL
Giriş Tarihi : 29-03-2024 12:53   Güncelleme : 29-03-2024 22:11

Öğrenciler teknolojiyle buluştu!

Geleceğin mucitleri AKTIP Teknokentte!

Öğrenciler teknolojiyle buluştu!

    Bartın'ın önde gelen girişimcilerinden özel AKTIP Hastanesinin sahibi Refik Akmaz'ın ilimize kazandırdığı yeniliklerden biri olan 3D yazıcıların üretim merkezi lise öğrencilerinden sonra ilkokul öğrencilerini ağırladı.

    Bartın merkez 15 Temmuz Şehitler İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri AKTIP Teknokent'te Mekatronik Mühendisi Iraklı Muhammet Naimoğlu'nun önderliğinde Mısırlı, Filistinli ve Türk gençlerden oluşan bir ekip tarafından yapılan üretimi ilgiyle inceledi.

MÜDÜR CANGİ'DEN BİLGİLENDİRME

 Öğrencilerin 3D yazıcı ziyaretini Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi organize etti.

Müdür Cangi AKTIP Teknokent toplantı salonunda slayt gösterisi eşliğinde öğrencilere önce bilim, teknoloji, sanayi ve verimlilik konularında bilgiler verdi.

Müdür Cangi konuşmasında, genel anlamda belirli bir üretim miktarı ile bu üretimi elde etmek için kullanılan faktörler arasındaki oran şeklinde tanımlanabilen verimlilik konusu üzerinde önemle durdu, 'verimlilik nedir ve verimlilik yönetimi nasıl olur' sorularına yanıt verdi.

HAYALLER GERÇEK OLUYOR

 Bu teknolojiyi Bartın'a getiren Refik Akmaz da geleceğin mucitlerine "Hayal gücünüzü kullanın, teknolojiyle tanışın. Geleceğin teknolojisi size inanılmaz fırsatlar sunuyor" dedi.

Hayalleri gerçeğe dönüştüren cihazlar hakkında merak ettikleri her şeyi soran öğrenciler ve öğretmenleri Murat Öztürk ve Bilal Soydan'a bilgiler veren Akmaz insanın düşündüklerini cihaza yaptırması demek olan bu projenin robotik sanayinin bir kolu olduğunu söyledi.

DÜNYA BURAYA GİDİYOR

 Dünyanın bu alana doğru gittiğini ve Bartın'ın da bundan geri kalmaması için bir sektör oluşturmak istediklerini anlatan Akmaz "Bartın'ın adı 3 boyutlu yazıcıyla anılsın. Seri üretim aşamasındayız ve fabrikalaşmak için ön hazırlık yapıyoruz" diye konuştu.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden sonra ilkokul öğrencilerini de ekibin üyesi Orkun Bağrıyanık ile birlikte bilgilendiren projenin mimarı Iraklı Mekatronik Mühendisi Muhammet Naimoğlu 3D yazıcıların özelliliklerini anlatırken 10 paketlik cihazdan sonra 30 paketlik bir üretime daha başladıklarını söyledi.

MERAKLA İNCELEDİLER

 Muhammet Naimoğlu ve Orkun Bağrıyanık "Ürettiğimiz bu cihazlarla plastikte hayal edip de tasarladığınız her şeyi sınırsız bir şekilde yapabiliyorsunuz" diye konuştu.

Cihazları ve plastikten üretilen hediyelik eşyalarla araç gereçleri büyük bir merakla inceleyen öğrenciler AKTIP Teknokentte bilim ve teknoloji dünyasına yaptıkları geziden ufukları açılmış bir şekilde olumlu izlenimlerle ayrıldılar.

MUTLU AYRILDILAR

 Bartın'da yüksek teknoloji ile üretim yapan yerlere bu tür ziyaretler düzenleyerek bilgilendirme ve farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirten Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi öğrencilere dergi hediye ederken Refik Akmaz da minik misafirlerini kek, meyve suyu ve 3D yazıcı üretimi anahtarlıklarla uğurladı.

    Ziyaretin anısına hatıra fotoğrafları çekildi.

Haber/ Fotoğraflar: Arif ÜÇLER

AdminAdmin