GENEL
Giriş Tarihi : 29-03-2024 22:11   Güncelleme : 25-04-2024 21:10

Bartın'da yeni bir işkolu doğuyor!

Nasıl bugün herkeste cep telefonu varsa yakında her evde bir 3D yazıcı olacak...

Bartın'da yeni bir işkolu doğuyor!

    İşte son günlerde ilgi odağı olan, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan'ın 'gurur duydum' dediği, okulların öğrencilere göstermek ve öğretmek için ziyaret üstüne ziyaret yaptığı tekonolojide son nokta akıllı cihazların üretildiği AKTIP Teknokent bu kez Ticaret ve Sanayi Başkanı Halil Balık ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

BARTIN 3D YAZICI ÜSSÜ OLACAK

Bartın'a bu yeniliği getiren özel AKTIP Hastanesinin sahibi tanınmış girişimci muteşebbis Refik Akmaz konuklarına 3 yıl önce başladığı bu alandaki çalışmaları hakkında bilgi verirken Bartın'ı 3D yazıcı üssü yapmak ve ilimize özgü bir marka oluşturmak istediğini söyledi.

HER EVE GİRECEK

Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile okulların radarına giren Valiliğin de dikkatini çekip takibe aldığı 3D cihazları ilgiyle inceleyen Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi paydaş olarak gördüklerini belirten Akmaz yakın gelecekte bu cihazların her eve gireceğini ifade etti.

MUTLAKA DESTEKLENMELİ

Üzerinde isminin yazılı olduğu özel yapım bir kalemlik hediye ederek Bartın'a getirdiği yenilikten dolayı Refik Akmaz'ı kutlayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık da teknoloji harikası bu cihazlarla Bartın'ın adından söz edilmesinin sağlanmasında TSO olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek bu çalışmanın Kosgeb ve Kalkınma Ajansı gibi kuruluşlarla da mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi.

DÜNYA BU YÖNDE GELİŞİYOR

Akmaz "Bu cihazlarla hayatımızın her alanında olan plastikten her şeyi yapabiliyoruz. Metal 3D yazıcılar da uçak pervanesi de dahil metalden her şeyi yapabiliyor. Nasıl bugün herkeste cep telefonu varsa yakın bir tarihte her evde bu cihazlardan olacak. Dünya buraya doğru gidiyor. Sadece sanayi tesislerinde değil evlerde de üretim yapılabilecek. Ev hanımları aile ekonomisine katkı yapacak" dedi.

ESKİ ADLİYE ÜRETİM MERKEZİ OLSUN

Yenisi yapılınca eskisi boşa çıkan adliye binası ile eski öğretmenevinin bu tür işler için üretim merkezi olarak değerlendirilebileceğini belirten Balık, Refik Akmaz'ın tanıtım ve farkındalık için teknofest benzeri fuar, sergi türü bir etkinlik önerisinin de bu çalışmaya destek olacağını, bunun yapılabileceğini kaydetti.

GENİŞ KATILIM OLDU

Ziyarette Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık'ın yanı sıra Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cem Yıldız ve Keramettin Şenkal, Sayman Üye Hasan Ufuk, Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Oğullar, Meclis Üyesi Okay Güldal ve Genel Sekreter Ahmet İncekara hazır bulundu.

    TSO yöneticilerini Refik Akmaz ile birlikte 3 boyutlu yazıcıları üreten ekibin üyesi Orkun Bağrıyanık ve projenin mimarı Iraklı Mekatronik Mühendisi Muhammet Naimoğlu bilgilendirdi.

Haber/ Fotoğraflar: Arif ÜÇLER

AdminAdmin