GENEL
Giriş Tarihi : 12-03-2024 21:40   Güncelleme : 27-03-2024 11:30

Dersimiz teknoloji, konumuz 3D Yazıcı!

Öğrenciler 3D yazıcı ile tanıştı!

Dersimiz teknoloji, konumuz 3D Yazıcı!

    AKTIP Teknokent'te üretilen cihazları incelediler, teknolojinin geldiği son nokta hakkında bilgi ve görgü sahibi oldular.

    Bartın'ın önde gelen girişimcilerinden özel AKTIP Hastanesinin sahibi Refik Akmaz'ın ilimize getirdiği yeniliklerden biri olan 3D yazıcıların üretim merkezi lise öğrencilerini ağırladı.

    AKTIP Teknokent'te Mekatronik Mühendisi Iraklı Muhammet Naimoğlu'nun önderliğinde aralarında Mısırlı ve Filistinli gençlerin de bulunduğu ilime, bilime, araştırmaya, geliştirmeye meraklı bir grup genç tarafından yapılan üretimi ilgiyle inceleyen öğrenciler Ulus ilçesinden geldi.

ULUS'TAN GELDİLER

    10 paketlik cihaz üretimi sonrası 30 paketlik bir üretime daha başlayan Naimoğlu ve arkadaşları Ulus Şehit Musa Aytar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine 3D yazıcıların özelliklilerini anlattı.

    Kendisini öğretmenleri Kezban Tuçe Aynacı Alkan ve Burak Bizkurt ile birlikte ilgiyle dinleyen öğrencilere 3D yazıcı ile yapabileceklerinizin sınırı yok diyen Muhammet Naimoğlu "Ürettiğimiz bu cihazlarla plastikte hayal edebileceğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

CİHAZLARI İLGİYLE İNCELEDİLER

    Sanal ortamda tasarlanmış 3 boyutlu nesneleri somut nesnelere dönüştüren cihazlar hakkında merak ettikleri her şeyi soran öğrenciler ve öğretmenlerine Refik Akmaz da bu projeyle neyi amaçladığını ve hedeflediğini anlattı.

SİZ DÜŞÜNÜN O YAPSIN

    Akmaz "Bu proje insanın düşündüklerini cihaza yaptırmasıdır. Bu robotik sanayinin bir kolu aslında. Dünya bu alana doğru gelişiyor, ilerliyor. Geleceği olan bir sektör. Bu alanda Bartın'da bir sektör oluşturmak istiyoruz. Konya Beyşehir Huğlu av tüfekleri ile anılıyor. Bartın'ın adı da 3 boyutlu yazıcıyla neden anılmasın? Açık kaynak çalışıyoruz. İsteyen herkese bilgi verebiliriz maddi manevi destek olabiliriz" dedi.

ALMAN MARKALARIYLA YARIŞACAĞIZ

    Bütün işlerinde Alman mantalitesini ve standartlarını uyguladığını belirten Akmaz "Almanların wolswagen markasının ilk üretimi bizim kaplumbağa dediğimiz modeldir. Daha sonra golf, polo, beetle, passat gibi pek çok isimde üst modeller ürettiler. Biz de şimdi kaplumbağa aşamasındayız. Üst modellerle üretimimizi seri hale getirmeyi ve fabrikalaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

30'LU PAKET GELİYOR

    Emek ve zaman kaybının önüne geçerek maliyeti düşüren cihazların ilk paket üretiminden 5 tanesini sattıklarını, kalanları da deneme amaçlı Bartın Üniversitesine, İstanbul Hisar Hastanesine, Barmak'a, Mia Tıp'a, Kaan Yetişgen ve Irak'a gönderdiklerini ifade eden Akmaz "Arkadaşlarımız şimdi 30'lu paket üretiyor. Bundan sonra ortalama günde bir adetle seri üretime geçeceğiz" şeklinde konuştu.

BİLGİLER DEPOLANDI, UFUKLAR AÇILDI

    Bartın'da 2 mesleki teknik liseye kendilerinin gidip 3D yazıcıları gösterdiklerini, ilk kez bir öğrenci grubunu ağırladıklarını ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Refik Akmaz başta öğretmenleri olmak üzere öğrenmeye meraklı gençlerden oluşan konuklarına teşekkür etti.

Plastikten her şeyi üretebilen akıllı cihazlarla bilim ve teknoloji ile dolu bir gün geçiren öğrenciler AKTIP Teknokent'ten ufuklarını açan önemli bilgilerle ve olumlu izlenimlerle ayrıldılar.

VE HATIRA FOTOĞRAFI

    Refik Akmaz'ın imkan ve olanak sağladığı 3D ekibinin üyelerinden Orkun Bağrıyanık ve Mısırlı Abdurrahman Süleyman da hayatımızın her alanında bulunan plastikten akla gelebilecek her şeyi üretebilen cihazlar hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgiler verdi.

    Refik Akmaz misafirperverliğinden memnun kalan öğrencilerle ve öğretmenleriyle ziyaretlerinin anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Arif ÜÇLER

AdminAdmin