GENEL
Giriş Tarihi : 23-05-2022 19:36

'Bu saygısızlığı kınıyoruz'

Yetkililer tarafından soruşturma açılmasını bekliyoruz.

'Bu saygısızlığı kınıyoruz'

Vatan topraklarında beş vakit ezan okunmasına Atatürk’e borçluyuz.

    Atatürkçü Düşünce Derneği Bartın Şubesi, merkez cami ve külliyesinin temel atma töreninde metinde yazmasına rağmen saygı duruşuna davette Atatürk'ün adının okunmamasına tepki gösterdi.

    Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD)Bartın Şubesi Başkanı A. Erdem Ekmekçi yaptığı açıklamada soruşturma açılmasını beklediklerini söyledi. ADD Bartın Şube Başkanı Erdem Ekmekçi'nin açıklaması şöyle: “20 Mayıs 2022 Cuma günü Bartın Müftülüğü koordinesinde gerçekleşen Bartın Merkez Cami ve Külliyesi'nin temel atma töreninde, kürsüde tören metnini okuyan görevli, metinde yazılı olmasına rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının adını anmadan ilgili kısmı atlamış; ardından saygı duruşuna ve İstiklal Marşı'nın okunmasına geçilmiştir.

Bu toprakları bizlere vatan kılan, vatan topraklarında beş vakit ezan okunmasını borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına yapılan bu saygısızlığı kınıyor bu durumun incelemeye alınmasını ve yetkililer tarafından soruşturma açılmasını bekliyoruz.”

Admin

AdminAdmin