GENEL
Giriş Tarihi : 15-05-2022 10:14

‘Ayrılsak da beraberiz’

Vali Güner veda yemeğinde duygu yüklü bir konuşma yaptı, “Bartın’dan ayrılıyor olmanın burukluğunu yaşıyorum” dedi.

‘Ayrılsak da beraberiz’

Milletvekili Yılmaz Tunç, Vali Güner’in Bartın’da güzel izler bıraktığını, buradan ayrılıyor olmasının Bartın ile irtibatının kesileceği anlamına gelmeyeceğini, kavşak suyunu içtiği için Bartın’dan kopmayacağını söyledi.

30 yıl önce otobüsle gittiği Çanakkale’de çiçeği burnunda bir kaymakam adayı olarak başladığı meslek yaşamında bugün son model makam aracına binen bir Vali olarak Bartın’a veda eden Güner, Genel Müdürlük ve Valilik gibi çok önemli görevleri yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Vali Sinan Güner için Riverside Restoran’da düzenlenen veda yemeği geniş katılımla gerçekleşti. Program Vali Güner’in Bartın’da Kasım 2018’den bugüne kadar süren görevi boyunca yaptığı ziyaretler, gezi ve incelemelerle çalışmalarının yer aldığı slayt gösterisi ile başladı.

İşkolik bir Vali idi

İlk sözü alan Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Vali Güner ile 3 yıl birlikte çalışma imkânı bulduğunu belirterek “İşkoliktir, çalışmayı çok sever demişlerdi. Hakikaten öyle. Sabah 08.30’dan gece yarılarına kadar çalıştık. Birlikte çok güzel işler yaptık. Vali Yardımcısı olarak bilmediğim pek çok şeyi de burada Sayın Valimle çalışırken öğrendim” dedi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da “Komplike bir valiydi. Tarımdan sanayiye, turizmden sağlığa, ulaşıma eli her işe değdi. Gece yarıları bile çalışıyor, whatsaptan bize mesaj yazıp talimatlar veriyordu” diye konuştu.

Kavşak suyu bağlayıcıdır

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç da konuşmasında Vali Güner’in Bartın’da güzel izler bıraktığını, buradan ayrılıyor olmasının Bartın ile irtibatının kesileceği anlamına gelmeyeceğini, kavşak suyunu içtiği için Bartın’dan kopmayacağını söyledi. Vali Güner ile birlikte defalarca Ankara’da bakanlıklara, genel müdürlüklere gidip Bartın’a hizmet getirdiklerini anlatan Tunç, “Pandemiyi de çok iyi yönetti. O zorlu süreçte ilk maske uygulamasını başlatan illerden biri olduk. Bartın’ı korumak için büyük çaba gösterdi ve başarılı da oldu” şeklinde konuştu.

Gözünü korkuttular

Daha sonra konuşan Vali Sinan Güner, meslek yaşamına 30 yıl önce Çanakkale’de maiyet memuru (kaymakam adayı) olarak başladığını anlattı. Çanakkale’ye otobüsle gittiğini ve Valiliğin kapısında karşılaştığı, sonradan Vali Yardımcısı olduğunu öğrendiği yakası Mülkiye rozetli kişinin kendisine “Görmüyor musun halimizi, bu işler çok zordur, başka iş mi yok, geri dön” dediğini anlatan Güner, o günden bugüne gelinceye kadar hiç durmadan çalışıp zorlukları aşarak meslekte çok önemli yerlere geldiğini söyledi.

Yerli ve milli projelere katkı

Duygu yüklü bir konuşma yapan Vali Güner, meslekte kaymakamlık, mülkiye müfettişliği, mülkiye başmüfettişliği görevlerinde bulunduktan sonra Allah’ın kendisine genel müdürlük ve valilik nasip ettiğini, böylesine önemli görevleri yapmanın onur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda kurulan çalışma gruplarında görev aldığını, istihbaratla ilgili gruplara başkanlık ettiğini, daha sonra 2 yıl süren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü olarak daha önce yabancıların elinde olan hizmetleri yerli ve milli hale getirdiklerini söyledi.

3,5 yılın 2 yılı pandemi ile geçtiNüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü görevi sırasında AB Vize Serbestisi şartlarından biri olan İkinci Nesil Elektronik Pasaport sisteminin kurulması ve sürücü belgeleriyle birlikte Nüfus Teşkilatı tarafından verilmesi, Dijital Arşiv, Mekansal Adres Kayıt Sistemi, e-tescil, e-rapor gibi projelerin başlatılması sürecinde görev yapan Güner, Bartın’da da 3,5 yıllık Valilik görevinin 2 yılını pandemi ile geçirdiklerini, sel felaketleri de yaşadıklarını, kriz yönetimlerinin üstesinden başarıyla geldiklerini ve başta sağlık ve sanayi olmak üzere pek çok alanda da önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Helallik istedi

Yeni Valinin Çarşamba günü Bartın’a geleceğini, kendisinin bir süre daha veda ziyaretleri yapacağını, daha sonra önce Ankara’ya ardından da İstanbul’a gideceğini ifade eden Güner, Bartın’dan ayrılıyor olmanın burukluğu içinde yaptığı konuşmada “Bir hafta daha buradayım. Helalleşme işini cenazeye bırakmayalım. Ben de hakkı olanlar varsa almaya gelsinler. Sırtına vurduklarım, sırtıma vursun. Bilmeden istemeden kırdıklarımız varsa haklarını helal etsinler. Ben de hakkımı helal edeceğim” dedi. 1969 İstanbul Bakırköy doğumlu olan evli ve 3 çocuk babası Vali Sinan Güner, kızının İstanbul’da annesinin asistanı olarak doktorluk yapacağını da belirtti. Vali Güner, veda yemeğinin düzenlenmesinde emeği geçen Valilik Özel Kaleme ve Vali Yardımcılarına da teşekkür etti.

Herkesle veda fotoğrafı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile üç buçuk yılı aşkın bir süredir yaptığı Bartın Valiliği görevinin sona erdiğini belirten Vali Güner “Bu süreçte Bartın'da değerli vekilimiz, Belediye Başkanımızla, diğer başkanlarımızla, tüm çalışma arkadaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve basınımızın çok değerli katkılarıyla hizmet etmeye gayret ettik. Bu akşam bu programa katılan ve katılamayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin, Allah’a emanet olun” dedi. Vali Güner bütün masaları gezerek veda yemeğine katılan herkesle fotoğraf çektirip vedalaştı. Vali Güner ve yemekte hazır bulunan eşi Uzman Dr. Beyhan Güner’e Bartın hatırası olarak hediyeler de verildi.

Üst düzeyde katılım

12 Mayıs 2022 tarihli Valiler Kararnamesi ile Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Vali Sinan Güner onuruna düzenlenen veda yemeğine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, bölge müdürleri, daire müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, parti başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Özel İdare Genel Sekreteri Metin Çetin, Valilik Özel Kalem Müdürü Eda Altuğ, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Esat Kocael, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş insanları ve gazeteciler katıldı.

(Haber; Arif Üçler)

Admin

AdminAdmin