GENEL
Giriş Tarihi : 23-04-2022 16:02

Toprakla barışıyoruz

Hayat pahalılığı tatil merkezlerindeki yazlıkların bahçelerine de yansıdı. Yazlıkçılar da artık bahçelerine sebze meyve ekip dikmeye başladı.

Toprakla barışıyoruz

Bartın’dan evli, emekli subay Doğan Kuzuimamlar, Bodrum’daki yazlığının bahçesine ilk defa fide diktiğini ve tohum ekimi yaptığını söyledi.

Cek’li cak’lı söylemlerin ve alındığı belirtilen ama hissedilmeyen önlemlerin yetersizliği pahalılığı ve enflasyonu engellemeye yetmeyince iş başa düştü deyip bahçe tarımına yönelenlere her geçen gün yenileri ekleniyor. Köylerin yanı sıra şehirde de bahçesinde sebze meyve yetiştirmek için kolları sıvayanlara sadece Bartın’da değil yurdun dört bir yanıyla birlikte ünlü tatil merkezi Bodrum’daki yazlıkların bahçelerinde de rastlanıyor.

Emekli subay

Tabip Binbaşı rütbesiyle emekliye ayrıldıktan sonra Ankara’dan İstanbul’a geçen ve orada yaşamaya başlayan, 18 yıl önce kaybettiğimiz Bartın'ın sevilen simalarından emekli astsubay rahmetli avukat Seyit Ahmet Varol ile Nurten Varol’un damadı olan Doğan Kuzuimamlar, “İş başa düştü” başlıklı haberimiz üzerine Bodrum’daki yazlığının bahçesinde çalışırken çekilen fotoğraflarını gönderdi.

98 fide ve tohumlar

Fotoğraflara eklediği mesajda haberimize yerden göğe kadar hak verdiğini belirten Doğan Kuzuimamlar, “Elimi toprağa hiç sürmeyen ben bahçe yaptım. 98 tane fide artı tohumlar” dedi. Fotoğraflarda damla sulama sistemi de kurduğu bahçesinde güneş altında çalışırken görülen Kuzuimamlar, yazlık evlerin bahçelerinin bile Bodrum’da dahi olsa sebze meyve ile değerlendirilebileceğini göstermiş oldu.

Komutanımdı

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu’nda Tabip Üsteğmen rütbesiyle görev yaparken 1991’de benim de komutanım olan ve Bartın’ı da zaman zaman ziyaret eden Doğan Kuzuimamlar, Seyhan Kuzuimamlar ile evli ve Berk isimli bir çocukları var.

(Haber; Arif Üçler)

Admin

AdminAdmin