GENEL
Giriş Tarihi : 25-03-2024 20:06   Güncelleme : 05-04-2024 23:17

'Gurur verici bir çalışma'

Vali Arslan'dan Refik Akmaz ve ekibine 3D yazıcı tebriği...

'Gurur verici bir çalışma'

    Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 3D yazıcıların ilimizde de üretiliyor olmasının gurur verici olduğunu belirterek bundan mutluluk duyduğunu söyledi.

    Bartın'ın ilk ve tek özel hastanesinin sahibi Refik Akmaz'ın yarattığı AKTIP markasının kuruluşlarından biri olan AKTIP Teknokentte üretilen 3D yazıcılar hakkında bilgi alan Vali Arslan "Bu çalışmanın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için valilik olarak neler yapabileceğimize bakacağım" dedi.

BARTIN ÇAĞIN GERİSİNDE KALMADI

    Bu üretimin Bartın'ın çağın gerisinde kalmadığını gösterdiğini vurgulayan Vali Arslan valilik toplantı salonunda sunum eşliğinde sergilenen Bartın malı yerli üretim 3D yazıcıların kendisine çocuğunun kolejde gördüğü robotik teknoloji dersini hatırlattığını söyledi.

    Vali Arslan içinde bulunduğumuz dönemi yansıtan son teknolojik bu akıllı cihazlarla ilgili sanayiciler ve öğrenciler nezdinde farkındalık oluşturmak gerektiğini de söyledi.

BÖYLE BİR MARKAMIZ OLSUN

    3D yazıcıda Ar-ge çalışmalarına 3 yıl önce başladığını belirten Refik Akmaz Bartın'da endüstriyel alanda son teknoloji katma değeri yüksek üretim merkezi oluşturma ve Bartın'ın adını duyurma düşüncesiyle bu işe giriştiğini söyledi.

    3 boyutlu dosyaları ürüne dönüştüren, emek ve zaman kaybının önüne geçen, maliyeti de oldukça düşüren 3D yazıcılar için isteyen herkese bilgi verebileceklerini de kaydeden Akmaz açık kaynak çalıştıklarını ifade etti.

EKİBİN YARISI ORTADOĞU'DAN

    Projenin mimarı Mekatronik Mühendisi Iraklı Muhammet Naimoğlu da valilikteki tanıtım toplantısında Vali Arslan'a 3D yazıcılarla ilgili ayrıntılı bilgiler verirken soruları da yanıtladı. Üniversite eğitimi alan Mısırlı ve Filistinli gençlerle Türk gençlerden oluşan ekibin üyelerinden Orkun Bağrıyanık da bilgilendirme yapan bir başka isim oldu.

    Bu proje bir çok kişiye vizyon kazandırır diyen Vali Nurtaç Arslan, Refik Akmaz ve ekibini tebrik ederek başarılar diledi. Vali Arslan bir saat süren toplantıda Akmaz'ın Bartın teknofest önerisini de değerlendirmeye alacağını söyledi.

    Vali Arslan'a ziyaretin anısına 3D yazıcılarda üretilen plastik eşyalardan hediye edildi.

    İlimiz için yeni ve çok önemli bir teknolojik gelişmeyle ilgili bu toplantıyı Bartın basınından sadece Arif Üçler izledi.

AdminAdmin