GENEL
Giriş Tarihi : 30-01-2024 18:30   Güncelleme : 19-02-2024 18:20

Ölüye saygısı olmayanın diriye ne kadar saygısı olur?!!!

Kendini bilmez bazı kişiler mezarları tahrip ediyor. Belediye neden önlem almıyor?

Ölüye saygısı olmayanın diriye ne kadar saygısı olur?!!!

    İşte Halatçıyaması mezarlığının hali; Çok sayıda mezar taşı kırılmış, mermerler parçalanmış, belli ki bir çoğuna kasıtlı zarar verilmiş!

    Bartın'da 'mezarlıklar yol geçen hanı mı?' sorusunu sorduran çirkin görüntüler ortaya çıktı.

Bartın merkezdeki Halatçıyaması mezarlığında tahribat yıllar içinde büyük boyutlara ulaştı.

GİREN ÇIKAN BELLİ DEĞİL

    Bartın Belediyesinin hizmet, sorumluluk ve gözetimi altındaki mezarlığa giren çıkan belli değil. Böyle olunca da nahoş hadiseler kaçınılmaz oluyor.

    Bazı kendini bilmezlerin mezar taşlarını kırıp mezarları tahrip ettiği bu kutsal alanda alkol alındığı ve aşk meşk buluşmaları yapıldığı da vatandaşların şikâyetleri arasında.

ARAP SAÇI GİBİ!!

    Bütün bunlar olurken belediyenin ne yaptığı merak konusu. Belediyenin görevi sadece mezar yeri açıp defin işlemini sağlayıp arada bir ot temizliği yapmak mı diye soran vatandaşlar "mezar taşlarına zarar verilmesini önlemek ve mezarlığın kutsal yerlere yakışır bir şekilde düzenli, tertipli, korunaklı ve temiz olmasını sağlamak kimin görevi? Bunu biz mi yapacağız? Biz yapacaksak belediyeye ne gerek var?" diyorlar.

    Belediyenin ot temizliğini de geç yaptığını ifade eden vatandaşlar belediye tarafından zaman zaman yapılan ağaç kesimlerinin de mezarlara zarar verdiğini, buna da özen gösterilmesini beklediklerini söylediler.

KAMERA SİSTEMİ ŞART

    Benzeri sorunların kentteki diğer mezarlıklarda da görüldüğünü kaydeden vatandaşlar bütün mezarlıkların kamera sistemi ile gözetim altında olması halinde sorunların önüne geçilebileceğini, mezarlıkların kutsal yerler olduğunu ve hassasiyet gösterilmesini beklediklerini de söylediler.

Fotoğraflar: Necdet Aydemir/Haber: Arif Üçler

AdminAdmin