KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 21-02-2024 11:58   Güncelleme : 08-03-2024 21:10

Moskova'da Bartın rüzgarı esecek!

Rusya'nın başkentinde 28 Şubatta açılacak sergide Kurucaşile ilçemiz de iki resimle yer alacak.

Moskova'da Bartın rüzgarı esecek!

    Resimleri, daha önce konserlerinde türkülerimizi seslendiren Türkiye ve Bartın aşığı Rus opera sanatçısı, besteci ve profesyonel fotoğrafçı Daria Teplova yaptı. Teplova Bartınlı müzisyen ve çalgı yapım ustası İlhan Ergül'ün arkadaşı.

TEKNE YAPIMI VE TARİHİ EV

    Ergül değişik tarihlerde eşiyle birlikte 5 kez Bartın’da misafir ettiği Teplova'ya saz çalmayı öğretti. Teplova çoğunluğu Ergül'ün yaşadığı Kurucaşile'de geçen bu ziyaretlerde ilçedeki tekne yapımını ve tarihi bir evi resmetti.

    İşte bu resimler 28 Şubat-5 Mart tarihleri arasında Moskova'daki Doğu Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Doğu Eklektizm sergisinde çok sayıda ressamın eseriyle birlikte sergilenecek.

KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM ELÇİMİZ

    Davet üzerine 2 kez ziyaret ettiği Moskova'da Daria Teplova ile Çaykovski Devlet Konservatuarı salonunda bağlama çalıp türkü söyleyen İlhan Ergül "Daria hanım müzik altyapısı olduğu için saz (bağlama) çalmayı kısa sürede öğrendi. Orada Ruslara bağlama kursu bile verdi. Ben de bu kurslarda kendisine danışmanlık yaptım. Burada yaptığım bağlamaları oraya gönderdim, Ruslara bağlamayı sevdirdik ve sattık.

    Konserde 'allı turna'mı ben çaldım o söyledi. Başka türkülerimizi de biliyor ve çok güzel söylüyor. Birlikte müzikal bir filmde de oynadık. Sesiyle bizi adeta bir turizm elçisi gibi Rusya'da tanıtan Daria Teplova şimdi de resimleriyle Kurucaşile'mizi tanıtacak. Daria hanım bizim kültür, sanat ve turizm elçimizdir" dedi.

Haber/ Fotoğraflar: Arif Üçler

AdminAdmin