GENEL
Giriş Tarihi : 10-05-2022 23:31

Mobbing gibi görevlendirme

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, görme engelli belediye çalışanını Engelliler Haftası’nda kütüphaneye tayin etti.

Mobbing gibi görevlendirme

     Bildiği ve alışık olduğu odacılık işini yüzde 90 görme engeline rağmen 22 yıldır başarıyla yapan İbrahim Mehmet Hidayet, kütüphanenin kendisi için çok zor olacağını belirterek, Başkan Çakır’ın ‘mobbing’i (psikolojik baskı) andıran görevlendirmesine itiraz etti.

    Amasra Belediyesinin engelli kadrosunda işçi olarak çalışan İbrahim Mehmet Hidayet, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Günü’nde sürpriz bir görev değişikliği ile karşılaştı. Eski başkanlardan Ali Yıldırım döneminde işe başlayan ve 22 yıldır belediyede evrak taşıma işi-odacılık yapan İbrahim Mehmet Hidayet, Belediye Başkanı Recai Çakır tarafından 9 Mayıs tarihli yazı ile kütüphanede görevlendirildi.

Şok yarattı

    İlginç bir şekilde 10 Mayıs’ta başlayan Engelliler Haftası’na rastlayan bu garip görevlendirme Hidayet’i çok şaşırttı. Çakır’ın “Yarından itibaren belediyemizin Yazı İşleri Müdürlüğüne bağlı belediyemiz kütüphanesinde çalışmak üzere görevlendirilmiş bulunmaktasınız” şeklindeki yazılı talimatına itiraz eden Hidayet, yüzde 90 görme engelli olduğunu, kütüphanede görev yapmasının çok zor olacağını, bu görev değişikliğinin kendisi için Mobbing anlamına geldiğini söyledi.

Yazılı itiraz

    Engelli işçi İbrahim Mehmet Hidayet aynı gün Amasra belediye başkanlığına dilekçe vererek bu görevlendirmeye itiraz etti.

    Hidayet Amasra Belediye başkanlığına verdiği yazılı başvuruda 09.05.2022 tarihinden itibaren Belediyemiz Yazı İşlerine bağlı Belediyemiz Kütüphanesinde çalışmak üzere görevlendirilmiş bulunmaktayım.

    Belediye engelli işçi kadrosunda çalışmaktayım. Görme engelli olduğumdan dolayı kütüphanede yapmam gereken işleri tam yapabileceğimden emin değilim. Kütüphaneye gelenleri kitap taleplerini, bilgisayar ile ilgili talepleri görme engelimden dolayı yapamam.

    Kütüphaneden kaybolacak herhangi bir eşyanın kaybı ve zarar görmesi durumunda etrafımda olan biteni göremediğim için mesuliyet kabul etmiyorum.

     Görme engelimden dolayı Belediyede yapabileceğim başka bir işe (evrak dağıtımı, odacılık)verilmem hususunu; Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Haberin Videosu : Mobbing gibi görevlendirme! Admin

AdminAdmin