GENEL
Giriş Tarihi : 25-11-2023 17:30   Güncelleme : 09-12-2023 23:09

‘Konfor alanından çıkmalıyız!’

Refik Akmaz 6’ıncı konferansında başarının tarifini verdi.

‘Konfor alanından çıkmalıyız!’

    Özel AKTIP Hastanesinin kurucusu ve sahibi, Kişisel Gelişim Uzmanı Refik Akmaz, insanın her şeyi kolay kontrol edebildiği ve risk almadığı bir alan olan konfor alanının rahat, güvenli ve iyi bir alan olarak görünse de aslında insanları monotonlaştıran, tembelleştiren, gelişip ilerlemesini ve başarıyı yakalamasını engelleyen bir alan olduğunu söyledi. Akmaz, “Gelişim ve başarı için konfor alanından çıkmak, bunun için de yeniliklere ve değişime açık olmak gerekiyor” dedi.

HOCAM OĞUZ SAYGIN

    Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen “İnsanı blok eden koşullanma” konulu konferansta konuşan Akmaz, AKTIP Teknoloji ve Sosyal Bilimler Derneği organizasyonuyla 6’ıncısı yapılan konferanslarla insanların kendini tanımasını sağlamayı, farkındalık yaratmayı, mutlu aile ve başarılı çocuk oluşmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Akmaz bu alanda hocası ünlü kişisel gelişim uzmanı Oğuz Saygın’ı örnek aldığını, Saygın’la birlikte teorik fizikçi ve bilim insanı Aynştayn’ın fikirlerinin de hayatına yön verdiğini ifade etti.

KONFOR ALANININ ZARARI

    Refik Akmaz, Bartın Ticaret ve Sanayi Odasının 1906’da kurulmuş en eski odalardan biri olduğunu, odanın gücünden dolayı Bartın’ın İzmir İktisat Kongresinde iki delege ile temsil edildiğini, Bartın ilçeyken ekonomisinin çok güçlü olduğunu, çok sayıda fabrika ve işletme bulunduğunu, kendisinin de 1970’li yıllarda buna imrenerek baktığını, ancak bunların büyük bölümünün kapandığını, bunun en önemli sebebinin de fabrika sahiplerinin çocuklarının konfor alanından çıkamaması olduğunu söyledi.. Akmaz “Konfor alanındaki çocuklar her şeyin kolay elde edilebileceğini sanıyorlar, hayatın zorluklarını bilmiyorlar” dedi.

İBRETLİK BİR HİKÂYE

    Konuşmasını hikayelerle süsleyen Akmaz şöyle devam etti; “Bir ilde Vali bir gün ilçeleri beldeleri tebdili kıyafetle teftişe çıkar. Gezdiği bir şehirde herkesin çalıştığını, işinde gücünde olduğunu, çalışkan ve başarılı olduğunu görür ve yardımcısına bunun sebebini sorar. Yardımcısı ‘efendim bunlar anne ve babalarının sevmediği çocuklardan oluşan bir topluluk’ der. Daha sonra geçtiği bir beldede ise insanların çoğunlukla uyuşuk ve tembel olduğunu, çalışmadığını, içkinin etkisi altında olduğunu görür. Yardımcısı ‘efendim bunlar da anne ve babalarının sevdiği, bir dediğini iki etmediği çocuklar’ der”

HAYATIN AKIŞINA AYKIRI

    Akmaz bu hikayenin üzerine, hayatın iniş ve çıkışları olduğunu, insanların zorluklara hazır olması gerektiğini, zorluklarla yılmadan başedilebilmesi halinde ancak başarıya ulaşılabileceğini belirterek konfor alanının fizik kurallarına, hayatın akışına aykırı olduğunu söyledi. Başarıya giden yolda engeller ve üzüntüler bulunduğunu kaydeden Akmaz, emek sarfetmeden, zorluklarla mücadele etmeden bir şey kazanılamayacağını, şans oyunlarındaki kolay yoldan kazanımların da insanı mutlu etmediğini ve bu paraların zaman içinde genellikle uçup gittiğini ifade etti.

İYİ DÜŞÜNMELİYİZ

    Pozitif düşüncenin önemine de değinen Akmaz, Hindistan’nın efsane siyasi lideri Mahatma Gandi’den de örnekler vererek insanın kendi değerini bilmesinin başarıya giden yollardan biri olduğunu söyledi.

Akmaz “Negatif, kötü, olumsuz düşünceyi kafamızdan atıp her zaman pozitif, iyi, olumlu düşünceyi benimsemeliyiz” şeklinde konuştu.

EKMEK, SU VE BİLGİ

    Yıllar önce ilk yurt dışı ziyaretini Almanya’ya yaptığını belirten Akmaz, orada kaldığı bir aylık süre içinde gördüklerini döndüğünde uygulayarak iş hayatına yön verdiğini, Almanların kurallara bağlı, disiplinli, inançlı, azimli olduğunu söyledi. Akmaz “Hayatta kalabilmek için en çok ihtiyacımız olan iki şey ekmek ve su ise üçüncüsü de bilgidir. Edindiğimiz bilgileri kullanarak hayatımızı kolaylaştırıp verimli hale getirip başarılı olabiliriz” şeklinde konuştu. Refik Akmaz konuşmasında önceki konferanslarından da özet bilgiler vererek sağ beyin ve sol beyin ile ego konusunda hatırlatmalar yaptı.

İLGİYLE İZLEDİLER

    Işıklar Tuğla ve Pelenkoğlu Hazır Beton’un emekli müdürlerinden Mahmut Ata Sayın, emekli banka müdürü ve siyasetçi Gündüz Temizdal, emekli sivil savunma uzmanı ve siyasetçi İbrahim Baş, işadamı Hüseyin Akmaz, Mustafa Keleşoğlu ve Avni Akdoğan’la birlikte çok sayıda kişi konferansı ilgiyle izledi. Akmaz, Çaycuma Nebioğlu Tarımsal Kalkınma Koopretifi Başkanı, AK Parti Belediye Başkan aday adayı Pınar Aydoğan’ın da izleyiciler arasında bulunduğu konferansın sonunda konuklarıyla sohbet edip hatıra fotoğrafları çektirdi.

(Haber/Fotoğraf; Arif Üçler)

AdminAdmin