GENEL
Giriş Tarihi : 21-04-2022 23:14

İş başa düştü

İktidar cek-cak’lardan öteye gidemeyince çaresiz kalan vatandaş kendi işini kendi görmeye başladı; Sadece köyde değil şehirde de bahçe tarımı artıyor.

İş başa düştü

Bahçesi olmadığı için kiralama yaparak sebze meyve işine girenler de çoğalıyor. Balkonlarını bahçeye çevirenler de saksıları fide ve tohumlarla donatıyor.

Önlenemeyen enflasyon ve pahalılık yüzünden hayatın giderek daha da zorlaştığı bu günlerde bahçesini değerlendiren vatandaşların sayısında artış gözleniyor. Şu sıralar toprağı sebze meyve üretimine hazırlamakla meşgul olan vatandaşlar dikip ektikleri fide, tohum ve fidanlardan elde edecekleri ürünlerle en azından evlerinin ihtiyaçlarını karşılamayı umuyorlar.

Bezelye 50 lira

Bezelye’nin kilogramının 40-50 liradan tezgâha çıktığı, domates-salatalığın 15-20 lira, soğan-patatesin 7,5-10 lira, patlıcan-biberin 20-25 lira, lahana-karnabahar-brokolinin 20-30-40 lira, marul, kabak ve baklanın 10-15 lira, pırasanın 5-10 lira, maydanoz ve dere otunun 5-7,5 lira olduğu pazarda el yakan fiyatlar marketlerde iki kat daha fazla.

Taneyle veya dilimle

Karpuzun kilogramının 15-20 lira, elma ve portakalın 7,5-10 lira, kivinin 12-15 lira, limonun 7,5-10 lira, armutun 10 lira olduğu pazarda domates, salatalık, soğan, patates gibi ürünlerin yanı sıra meyveler de artık taneyle veya dilimle satılıyor. Dar gelirli vatandaşların daha önce 1-2 kilogram aldıkları sebze ve meyveyi şimdi ya taneyle ya da 250 gram veya yarım kilogram olarak alabildikleri gözleniyor.

Devir değişti

Bahçesi olan bahçesinde, balkonu olan balkonunda tarım yaparak bütçelerinin sebze meyve yükünü azaltmaya çalışmanın hesaplarını yapmaya başlarken, birçok vatandaş artan tıraş fiyatlarına da evde tıraşla çözüm üretiyor. Tıraş makinesi ile kendi tıraşını kendisi olanlar saç sakalın 80 lira olduğu bu günlerde berber masrafından kurtulurken, giysi tamiri için terziye ayakkabı tamiri için ayakkabıcıya gidenlerin sayısında da artış var.

(Haber/Fotoğraf; Arif Üçler)

Admin

AdminAdmin