SAĞLIK
Giriş Tarihi : 16-12-2023 11:24   Güncelleme : 04-01-2024 12:31

GENETİK HARİTANIZI İNCELEYİN!

Refik Akmaz ; "Genlerimizi bilirsek kendimizi daha iyi tanırız"

GENETİK HARİTANIZI İNCELEYİN!

    7'inci konferansını veren Akmaz bu kez huylarımızda ve hastalıklarımızda belirleyici rolü olup anne ve babanın 6 kuşak gerisine kadar giden genlerin insan hayatını nasıl etkilediğini anlattı.

    Özel Bartın AKTIP Hastanesinin kurucusu ve yöneticisi, Kişisel Gelişim Uzmanı Refik Akmaz insanın kendini tanımasının başarıya ve mutluluğa giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olduğunu, insanın kendini daha iyi tanıyabilmesi için de genlerini mutlaka bilmesi gerektiğini söyledi.

GENLERİMİZİ BİLMELİYİZ

    Bunu yaşanmış bir hikaye ile daha anlaşılır hale getiren Akmaz "Vakti zamanında Bursa'da bir başkadı'nın 5 yaşında bir oğlu varmış. Bu çocuk sokaklarda sırtında taşıdıĝı deriden yapılma büyük su matarasıyla su satan bir kişinin başına bela olmuş. O sokaktan her geçtiğinde arkasından gizlice gelip kesici ve delici bir aletle matarasına zarar veren oyunbaz çocuğu en sonunda babasına şikayete gitmiş. Başkadı adama üzülerek keşke daha önce gelseydin demiş ve gereğini yapacağıni söylemiş. Ve acaba ben nerede hata yaptım da bu çocuk böyle oldu diye düşünmeye başlamış. Sadece kendisinde değil annesinde, babasında ve dedesinde kusur aramış ama bulamamış. Sonra eşine sormuş. Kadın düşünmüş ve  evet bir şey var demiş. Oğlumuza hamileyken komşuya gitmiştim. Evde gördüğüm portakalı komşum ikram etmedi ben de o görmeden portakalda bir delik açarak suyunu içtim ve tekrar yerine koydum. Başkadı eşine hemen git o komşuya bunu anlat ve helallik iste demiş. Kadın kocasının dediğini yapmış ve çocuk o günden sonra bir daha su satıcısına zarar vermemiş. Dikkat edin başkadı hatayı çocuğunda değil kendisinin ve eşinin sülalesinde aramış" diye konuştu.

EGO'YA DA DİKKAT

    DNA moleküllerinde bulunan bilgi parçaları olarak tanımlanan ve hastalıkların tanısının konulmasına ve erken tedavisine olanak sağlayan genleri bilmek için insanın kendisiyle birlikte 7 kuşak geriye bakması gerektiğini belirten Refik Akmaz egonun da genler gibi insana doğumla geçtiğini ve ölünceye kadar devam ettiğini söyledi.

    Egoyu aşamadığımız için kendimizi aşamadığımızı kaydeden Akmaz egonun insanlara aceleyle hep olumsuz işler yaptırdığını, sınır koyduğunu, başarıyı engellediğini, egoyu devre dışı bırakmak için hemen karar vermek yerine düşünerek hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Akmaz "Akıl devreye girince ego ortadan kaybolur. İnsanın özellikleri sınırsızdır, yapamayacağı şey yoktur" dedi.

ÖZELLİKLERİMİZİ ÖĞRENMELİYİZ

    Akmaz ayrıca, farklı sonuçlar almak için alışkanlıkların değiştirilmesi, farklılıklar ve yenilikler yapılması gerektiğini, zahmetsiz rahmetin olmayacağını, insanın söyledikleri ile yaptıklarının birbirini tutmasının yani tutarlı olmasının da başarı için önemli olduğunu ifade etti.

    Konuşması ilgiyle dinlenen Akmaz, kadınla erkeğin yaradılış itibarıyla zıt karakterler olduğunu, erkeğin mantıĝıyla kadının ise duygularıyla hisleriyle hareket ettiğini, iki zıt kutbun evlenip bir araya gelmesiyle aile kurulduğunu, ancak kadınla erkeğin kendi özelliklerini bilmeleri halinde birbirine anlayışlı olacaklarını böylece mutlu aile oluşacağını, bu ailenin çocuklarının dengeli ve başarılı olacağını da anlattı.

    Başlattığı eğitim çalışmalarının asıl amacının "Mutlu aile başarılı çocuk" olduğunu vurgulayan Kişisel Gelişim Uzmanı Refik Akmaz çeşitli konularda verdiği konferanslarla bu amaca ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

KONFOR ALANINDAN ÇIKMALIYIZ

    Konferansta herkesin mutlaka genetik haritasını öğrenmesini ve de incelemesini tavsiye eden Refik Akmaz'ı dinleyenler arasında 88 yaşındaki babası Hamdi Akmaz ile kızkardeşi Nuran Akmaz da vardı. Çok sayıda kişiyle birlikte işadamı Hüseyin Akmaz'ın doktor Sevban Karakoç ve Engin Güler’in de izlediği konferansta önceki konferanslarda yaptığı sunumları da hatırlatan Akmaz başarı için konfor alanından çıkmanın gerekliliğinin de bir kez daha altını çizerken, sözel işlevi olan sağ beyin ile sayısal işlevi olan sol beyinden de bahsetti. Sol beyinde kaydedilen bilgileri işleyen sağ beyni daha çok gelişen ve çalışan insanların lider-yönetici özelliklerine sahip olduklarını anlatan Akmaz kendisinin genetik haritasını incelediğinde baskın genlerini babasından aldığını, babasının da çalışkan, girişken, konuşkan ve müteşebbis bir kişiliğe sahip olduğunu halen bile konuştuğu kişilere akademik bilgiler verdiğini, babasının genetiğininde anne tarafından dayısı Mevlüt Sağlam'ın baskın olduğunu gördüğünü söyledi. İzleyiciler konferansın sonunda Akmaz ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

SIRADA İNSAN VE 3. BOYUT VAR

    8'inci konferans "İnsan ve 3. Boyut" konu başlığı altında 5 Ocak 2024 Cuma akşamı düzenlenecek.

Haber/ Fotoğraflar Arif Üçler

AdminAdmin