SİYASET
Giriş Tarihi : 24-04-2022 09:07

‘Faize günde 660 milyon lira gidiyor’

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Bartın’da iktidarı eleştirdi.

‘Faize günde 660 milyon lira gidiyor’

Mesut Doğan, “Bu yıl sadece faize ödenecek para 240 milyar lira. Böyle bir ülkede ekonomi iflah olur mu?” dedi.

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığının “Bereket Sofrası” adı altında düzenlediği iftar programına katılan Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, ekonomi ağırlıklı konuşmasında Türkiye’nin kaynaklarının faize gittiğini belirterek, iktidara ekonomi üzerinden yüklendi. Doğan “Günde 660 milyon lira, yılda 240 milyar lira faize gidiyor“ dedi.

Yazık günah

Konuşması ilgiyle dinlenen Doğan “Düşünsenize Bartın Belediyesinin bütçesi 180 milyon lira. Türkiye, burada belediyenin bir yılda harcayacağı parayı 3-4 saatte faize ödüyor. Çanakkale köprüsünün maliyeti 2,5 milyar euro, yani 41 milyar lira. Param yok diye özel sektöre yaptırdın. Bir yılda faize vereceğin parayla 6 tane Çanakkale köprüsü yaparsın. Yazık günah. Böyle bir ülkede ekonomi iflah olur mu” diye konuştu.

Büyük ilgi vardı

Genel İdare Kurulu Üyesi Talat Gizli, İl Başkanı Mücahit Mekeç, Merkez İlçe Başkanı Muhammed Emin Titiz, Milli Görüş’ün ve partinin önde gelen isimleri Yaşar Sinoplu ve Talha Gizli’nin yanı sıra çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşen iftar programı için Ankara’dan Bartın’a gelen Doğan, Saadet Partisi iktidarında bütün sorunları çözeceklerini söyledi. Milli Görüşün ortak olduğu bütün hükümetlerin ülkenin sorunlarını çözdüğünü anlatan Mesut Doğan, konuşmasında merhum başbakan Necmettin Erbakan’ı da andı.

İktidarlar emanetçidir

Erbakan hocanın bu topraklar üzerinde yaşayan her bir insanın kendini güvende gördüğü, ülkemizin asli unsuru ve sahibi olarak hissettiği, yarınlara kaygıyla değil, umutla baktığı bir Türkiye tasavvur ettiğini, bunun için çaba ve gayret gösterdiğini anlatan Doğan, Saadet Partisi olarak bu anlayışla siyaset yaptıklarını, bunun için çalıştıklarını söyledi. İlk seçimde milletin iktidarı değiştireceğine inandıklarını belirten Doğan, iktidarların ülkenin sahibi değil emanetçisi olduklarını da özelikle vurguladı.

Ülkenin sahibi değilsiniz

Mesut Doğan, “İktidarlar ne zaman kendisini ülkenin sahibi zannederlerse işte o zaman zulüm başlar. İktidarlar emanetçidirler. Dünyadaki nimetler herkesin faydalanması içindir.

İktidarlar da bu nimetleri herkese eşit ve adil bir şekilde dağıtmak için vardır. AK Parti kendisini ülkenin sahibi olarak görmektedir. Kendisini korumak ve iktidarda kalmak için devletin bütün imkânlarını kullanan bir parti haline dönüştüler. İşsizlik, faiz ödemeleri ve dış borç 20 yıl öncesine göre kat be kat arttı” diye konuştu.

Gençlerin gözü yurtdışında

Halkın faturaları konuştuğunu, hükümetin değişmesi halinde hayat pahalılığının biteceğini, enflasyonun düşeceğini vurgulayan Doğan, iktidarın milletin derdinden kopuk olduğunu, milletin açlık, yoksulluk ve geçim sıkıntısı çektiğini ifade ederek “Nereye baksak pahalılık var, ekonomik sorun var. İnsanımız geçinemiyor” dedi. Doğan, gençlere yöneltilen "İmkânınız olsa yurt dışına yerleşip orada yaşamak ister misiniz?" sorusuna Türkiye genelinde verilen evet cevabının yüzde 70’ler gibi çok yüksek bir orana ulaştığını da söyledi.

AK Parti giderse ülke rahatlar

Yaşadıkları hayattan mutlu olmayan ve gelecek kaygısı içinde olan insanların oranının da her geçen gün arttığını anlatan Doğan, ülkenin AK Partinin gitmesiyle rahatlayacağını söyledi. Doğan, “En kaliteli petrol Irak’ta ve 100 yıllık ömür biçiliyor. Petrole alternatif gösterilen bor madeninin 400 yıllık ömrü var. Dünyadaki bor kaynaklarının yüzde 75’i ülkemizde. Ama kaynaklarımızı değerlendirmiyoruz” şeklinde konuştu.

Emin adımlarla iktidara

Merkez İlçe Başkanı Muhammed Emin Titiz’in sunum yaptığı programda İl Başkanı Mücahit Mekeç de konuşmasında ekonomik sıkıntılara değinerek vatandaşın durumunun iyi olmadığını söyledi. İl Başkanı Mekeç “Türkiye’nin kaynak sıkıntısı yoktur, kaynakların değerlendirilememe ve iyi yönetilememe sıkıntısı vardır. Yolu en iyi bilen kaplumbağadır, tavşan değildir. Biz de Saadet Partisi olarak kaplumbağa hızıyla, yavaş yavaş ve emin adımlarla iktidara yürüyoruz. İktidarımızda barış ve kardeşliği tesis edeceğiz, ekonomik sorunları da çözeceğiz” dedi. Ezanla başlayan program iftar duasıyla son buldu. Konuklara iftar yemeği sonrası çay ikram edildi.

(Haber/Fotoğraf; Arif Üçler)

Admin

AdminAdmin