GENEL
Giriş Tarihi : 19-04-2022 21:52

Evde tıraş dönemi

Tıraş fiyatlarının zamlanması vatandaşı berberden her seferinde biraz daha uzaklaştırıyor.

Evde tıraş dönemi

Bartın’da tıraş fiyatları 6 ay aradan sonra bir zam daha aldı. Yeni tarifeye göre saç tıraşı 50 liraya yükselirken sakal tıraşı da 30 lira olarak belirlendi. Saç sakalın birlikte 80 lira olduğu tarifede ense ve favori düzeltme 30 lira, çocuk tıraşı 40 lira, saç boyama ve damat tıraşı da 150’şer liraya çıktı. Fön-jöle-sprey için 30, saç yıkama için 20, kulak ve yanak ağdası için de 20 lirayı gözden çıkarmak zorundasınız.

Öyleyse gel böyle

Kadın kuaförlerin fiyat tarifesi de her zaman ki gibi ayrı olarak hazırlandı. Geçen yıl Haziran ve Ekim aylarında iki kez zam gören berber ve kuaför fiyatlarına daha bir yıl dolmadan üçüncü zammın gelmesi zaten başta gıda olmak üzere diğer sektörlerdeki aşırı fiyat artışlarından dolayı zor durumda olan vatandaşları çare aramaya itti. Tıraş makinesi alıp saç tıraşını evde kendisi veya bir yakınına yaptıran vatandaşların sayısı arttı.

Kendi saçımı tıraş ettim

Kendi tıraşımı kendim yapıyorum diyen Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı emekli gazeteci Arif Üçler, “Emeklilerin durumu malum. Gıdaya zor para yetiştiriyoruz. Ekonomik koşullardan dolayı zaten tasarruf yapıyorduk. Şimdi tasarrufun tasarrufunu yapıyoruz. Zincir marketlerden birinden 75 liraya aldığım tıraş makinesi ile ilk denememi iki hafta önce yaptım. Ense-favori düzeltme eski tarifelerde yoktu. Onu sonradan koydular. Makineyi aslında ense tüyleri için almıştım. Tüyden kıla geçtim. Kendi saçımı kendim kestim” ifadesini kullandı.

Gayet de güzel oldu

Üçler “Yapınca oluyor. Elimiz ayağımız tutarken neden olmasın. Gayet de güzel oldu. Bazı arkadaşlarıma ve yakın çevreme de anlattım. Onlar da beğendiler. Bravo hiçbir eksiği yok dediler. Sakal tıraşımı zaten evde uzun zamandır kendim oluyordum. Şimdi buna saç tıraşı da eklendi. Nobel ödüllü ünlü Alman fizikçi Albert Einstein’in saçlarını da evde eşi kesermiş. İnternete bakın, orada evde saç tıraşının tekniklerini de öğretiyorlar” şeklinde konuştu.

Geçim sıkıntısı had safhada

Şartların çok ağırlaştığını belirten Üçler “Enflasyonu dizginleyemiyorlar. Her sektörde otomatik fiyat artışı var. Bunun önüne de geçemiyorlar. Hep yapacağız, edeceğiz, bakıyoruz, gidiyoruz diyorlar. Geçen aralık ayında başlayan ve halen daha ara vermeden devam eden fiyat artışları başta biz dar gelirliler (emekliler, asgari ücretliler) olmak üzere hepimizi perişan etti. İş başa düştü. Başımızın çaresine bakacağız” dedi.

Devir tasarruf devri

Üçler “Kendi tıraşımızı kendimiz olacağımız, kendi söküğümüzü kendimiz dikeceğimiz, eskiyen, yıpranan ayakkabılarımızı tamir ettireceğimiz bir dönemdeyiz. 86 yaşındaki babamın saç tıraşını da yaklaşık üç yıldır evde ben yapıyorum. Valla ben ekonomik koşullardan dolayı berberden ayağımı kestim. Ayrıca ayakkabılarım tamir isterse gidiyorum, yaptırıyorum. Terzilik bir şey varsa terziye götürüyorum. Öyle eskidi, yırtıldı, söküldü, çizildi falan atalım yenisini alalım devri bitti artık. Tasarruf yapabildiğim kadar yapıyorum” diye konuştu.

Fotoğraflar/ Necdet Aydemir ve Btv

Admin

AdminAdmin