GENEL
Giriş Tarihi : 18-08-2023 22:06   Güncelleme : 21-09-2023 21:46

Engelleri böyle aşıyorlar!

Bartın’da engelliler yetiştirdikleri ürünleri pazarda sattılar.

Engelleri böyle aşıyorlar!

    Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde eğitim alan engelliler kendileri için kurulan serada yetiştirdikleri sebze ve meyveleri ilk kez pazara getirip satışa sundu. Salı pazarında “Domates, salatalık, biber, patlıcan var, buyurun gelin” diye bağırarak ürünlerini satmaya çalışan engellilerin tezgâhına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

    Ağdacı mahallesinde uygulanan sera projesi kapsamında yetiştirdikleri ürünleri satarak çifte mutluluk yaşayan engellilerin tezgâhı oldukça bereketliydi. Merkez bünyesinde kurulan serada yetiştirdikleri sebze ve meyveleri elleriyle toplayıp pazara getiren engelliler böylece satış yapmayı ve para kazanmayı da öğrenirken mutlulukları görülmeye değerdi.

    Sabah evden servislerle alınarak merkeze getirilen 30’dan fazla engelli üç yıl önce kurulan Bartın Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde sadece tarımsal üretim yapmayı değil daha pek çok şey öğreniyorlar. Bartın’da engelli bireylerin sosyal hayata katılarak topluma kazandırılmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan merkezde el sanatları, müzik ve mutfak atölyeleri de var. Spor da yapan engelliler, şarkılar söyleyip dans ediyorlar, resim yapıyorlar.

Haber/Fotoğraf: Arif ÜÇLER

AdminAdmin