GENEL
Giriş Tarihi : 21-01-2024 20:29   Güncelleme : 06-02-2024 11:38

Elektrik şirketi telleri neden takip etmez???

Bunun için hem de defalarca aramaya gerek var mı?

Elektrik şirketi telleri neden takip etmez???

    Havai hatları tehdit eden, arızaya ve elektrik kesintilerine yol açan ağaçlar neden görülmüyor?!!!

    Kemerköprü mahallesi Çeşme yanı sokakta tarihi ahşap evin bahçesinde yol kenarında bulunan ve kar yağdığı zaman elektrik telleri için tehlike yaratan defne ağacı budanarak zararsız hale getirildi.

    Fırtınalı havalarda da dalları tellere vurup soruna yol açan ağaca mahalle sakinlerinin ısrarlı ihbarları sonucu müdahale edildi.

Enerjisa Başkent Elektrik Şirketi görevlileri sokağın elektriğini kestikten sonra dalları tellerin içinden geçen ağacın tehlike yaratan bölümlerini elektrikli testere ile kesti.

4 YIL ÖNCE BÜYÜK SORUN OLMUŞTU

    Yapraklarını dökmeyen ağaçlardan olduğu için kar tutan defne ağacı dört yıl önceki kış mevsiminde üzerinde toplanan kar yüküyle yaslandığı telleri koparma noktasına gelmiş, kısa devreye yol açmış ve sokağı elektriksiz bırakmıştı.

    Hemen yanındaki ahşap evde yangın tehlikesine de sebep olduğu için dönemin İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş'un da devreye girmesi sonucu ağaç kısmen budanmıştı.

    Dört yıl sonra tekrar uzayıp elektrik hatları için yeniden tehdit ve tehlike yaratmaya başlayan defne ağacının bu kez ortasına kadar yapılan kesimle yoğun bir kar yağışı veya şiddetli bir fırtınada sokağa zarar vermesi önlenmiş oldu.

Haber/ Fotoğraflar: Arif Üçler

AdminAdmin