SİVİL-TOPLUM
Giriş Tarihi : 21-05-2022 20:50

Eğitim-Sen: Eğitim mi ballı kaymak gezi mi?

Bartın Eğitim Sen Basın Açıklaması…

Eğitim-Sen: Eğitim mi ballı kaymak gezi mi?

Bartın Eğitim Sen Yürütme Kurulu: Bartın Mem Yurtdışına Gidecek Proje Katılımcılarını Nasıl Seçiyor?

Foto ve ilgili bilgiler: Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü Web sayfası

    Bartın Milli Eğitim Müdürlüğünün kendi sitesinde “Erasmus+ Programı Okul Eğitimi, Personel Ve Öğrenci Hareketliliği” başlığıyla duyurduğu çalışmanın içeriği belli oldukça kafa karışıklığına yol açtı.

    Bilindiği gibi Erasmus+ Programı AB'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirliklerini desteklemektedir. Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü de “2021-2027Erasmus+Programı 2021-1-TR01-KA121-SCH-0000 8260 numaralı Okul Eğitimi Akreditasyonu” adıyla bu programa başvurdu.

Bu programın Proje Birim Sorumlusu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsa Kıral, Erasmus + Koordinatörleri ve İngilizce Öğretmenleri Meral Gündüz Dursun ve Esra Haymana olarak belirlendi.

    Ancak bu noktadan sonra işin bir eğitim programı olmaktan çıkıp “ballı kaymak bir geziye”  dönüştüğü söylenmeye başlanmıştır. İlk olarak Nisan sonunda İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Oğuzhan Acar, İl Özel İdaresi Mustafa Aydede Anaokulu Müdürü Selen Altan ve Erasmus+ Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Meral Gündüz Dursun Avusturya'nın Viyana şehrine hazırlık ziyareti adı altında gezi düzenlemiştir.

    Ardından 20 Mayıs 2022 tarihinde 34 öğretmen ve 10 öğrenciden oluşan başka bir grup bu ballı gezinin ikinci kafilesi olmuştur. Elbette Erasmus + okul eğitimi akreditasyonu kapsamında yapılacak olan bu hareketliliğe katılacak okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler olacaktır.

Öğretmenler ve öğrenciler hangi kriterlere göre seçilmişlerdir?

    Ancak bu kafilenin içinde neden binlerce öğrenci ve öğretmen arasından Eğitim Bir Sendikasının başkanı vardır. Milli Eğitim Müdürünün çocuğu bulunmaktadır. Bu kafiledeki müdür ve öğretmenlerin büyük bölümünün Eğitimciler Birliği Sendikasından (Eğitim Bir Sen) oluştuğu iddia edilmektedir.

Bu iddia doğru mudur?

Geziye katılanların içinde hangi sendikalılardan öğretmenler ve idareciler vardır?

    Öğretmenler ve öğrenciler hangi kriterlere göre seçilmişlerdir?

Binlerce öğretmen içinden neden Eğitim Bir Sen Bartın şube başkanı ve yöneticileri seçilmiştir?

    Adam kayırma ve usulsüzlük görünümü veren bu gezinin kamu vicdanında aklanması için ilgili kurumların aciliyetle konuyu ele almasını, gerekli araştırmayı yapmasını ve suç durumunda sorumlularla ilgili gerekli süreci işletmesini istiyoruz.

Bartın Eğitim Sen Yürütme Kurulu

Admin

AdminAdmin