YEREL YÖNETİMLER
Giriş Tarihi : 29-10-2023 11:33

“CUMHURİYET BAYRAMI’MIZ KUTLU OLSUN”

Cumhuriyetimizin 100. Yılına ulaşmanın büyük coşkusu, gururu ve heyecanı içindeyiz.

“CUMHURİYET BAYRAMI’MIZ KUTLU OLSUN”

    Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Fırıncıoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Cumhuriyetimizin 100. Yılına ulaşmanın büyük coşkusu, gururu ve heyecanı içindeyiz. ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ düsturuyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen istiklal mücadelemiz, vatanımızın işgalcilerden kurtarılması ve Cumhuriyetimizin ilanıyla sonuçlanmıştır.

    Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu olan istiklal mücadelemiz, milletimizin üstün fedakârlıkları sonucunda kazanılmış görkemli bir zaferdir. Bu nedenle cumhuriyet bizlere verilmiş en büyük armağandır ve en kıymetli emanettir. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘En büyük eseri’ olarak nitelendirdiği Cumhuriyet; çağdaşlıkla aydınlanmış, demokratik ve özgür bir Türkiye’nin teminatıdır. Bu yüzden O’nu daima daha ileri noktalara taşımak, bunun için var gücümüzle çalışmak, bizim için bir zorunluluktur.

    Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” sözünü ilke edinen bir anlayışla, kimsenin kendini kimsesiz ve çaresiz hissetmediği bir Bartın ve Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz. Bize düşen, Ulu Önder’in hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkabilmek, gelecek nesillere Cumhuriyet’in kazanımlarını miras olarak bırakabilmek için liderimizin aydınlattığı yolda durmaksızın yürümektir. Bu mutlu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; kahraman mücadele arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşayacağına olan inancımızla, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

AdminAdmin