GENEL
Giriş Tarihi : 28-10-2023 19:19   Güncelleme : 22-11-2023 21:28

'Aniden karar vermeyin'

* Refik Akmaz duygularla değil akılla hareket edilmesi halinde egonun devre dışı kalacağını söyledi.

'Aniden karar vermeyin'

    Yapılan araştırmalara göre 72 şeytana bedel olduğu belirlenen ego konusunda "Başımızın belası Ego'muz" konu başlığı altında bir konferans veren kişisel gelişim uzmanı özel AKTIP Hastanesinin kurucusu ve sahibi Refik Akmaz "Kararların düşünerek verilmesi halinde akıl duyguların ve egonun önüne geçecektir" dedi.

    Belediye Sosyal Tesislerinde AKTIP Teknoloji ve Sosyal Bilimler Derneği tarafından organize edilen konferansta konuşan Refik Akmaz, egonun insanlara ani kararlar verdirip uygulattırdığını, bunun da genelde kötü sonuçlara yol açtığını, kararların düşünerek alınması halinde duyguların değil de aklın baskın olacağını, böylece egonun işlevsiz kalacağını söyledi.

    Ben, benlik ve bencillik demek olan, insana kendisini diğer insanlardan üstün gösteren kibirli ve ukala yapan egonun panzehirinin akıl olduğunu vurgulayan Akmaz çok sayıda kişinin ilgiyle izlediği konferansta dinleyicilere hayatı kolaylaştıracak bilgiler verdi.

    Nefis ve gurur şeklinde de tanımlanan egoya dikkat edilmesi gerektiğini belirten Akmaz egonun sebep olduğu üzücü olayları örneklerle anlattı.

    Refik Akmaz, çocukların ergenlik çağına kadar gelişebilen ve bu dönemde gelişmesi tamamlanan sağ beynin legolarla, oyun kartlarıyla ve arkadaşlarıyla birebir ve de birlikte oyunlar oynamalarıyla büyüyeceğini söyledi.

    Bir süre önce kaybettiğimiz ünlü sanatçı Cüneyt Arkın'ın ilk eşi psikiyatrist Güler Mocan'ın yazdığı 'Bir psikiyatrist anlatıyor' isimli kitabı konferanslarında kendisine katkıda bulunması dileğiyle hediye eden Arif Üçler, Refik Akmaz'a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek "Başarılarınız daim olsun" dedi.

    Önceki konferansı "Sağ beyin mucizesi" konu başlığı altında veren Akmaz sağ beyin ve sol beyin konusuna tekrar girerek bilgileri de tazeledi. Sol beynin bilgi deposu, insanın hizmetkarı, Allah'ın armağanı sağ beynin ise bu bilgileri işleyen bir işlemci olduğunu anlatan Refik Akmaz çocukların ergenlik çağına kadar bu depoyu doldurmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

    Gazeteci Arif Üçler iki saat süren konferansın sonunda Refik Akmaz'a günün anısına kitap hediye etti.

AdminAdmin