ÇEVRE
Giriş Tarihi : 13-07-2023 23:25   Güncelleme : 25-08-2023 11:44

Çöplü plajda deniz keyfi!!!!

Çakraz plajı neden temizlenmiyor?

Çöplü plajda deniz keyfi!!!!

    Özel İdare Mugada plajındaki sel pisliğini hemen temizledi, ama kiraya verilen Çakraz plajında temizlik konusu gecikince tatilciler üstelik denize girme yasağına rağmen çöplerin içinde denize girip güneşleniyor.

Amasra Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 10 yıllığına ihale ile kiraya verilen Çakraz plajı selden sonra çöp, çalı, çırpı, kütük ve diğer atıkların istilasına uğradı ancak plajı sahiplendirilen kişi temizlik konusunu ağırdan alınca tatilciler denize girme yasağına rağmen çöplerin içinde denize girip güneşlenmeye başladı.

Al sana özelleştirme!

Kiralama sözleşmesinde plajın temizliği ve güvenliği kiracıya aittir demesine rağmen bu maddenin gereği haberin yayına hazırlandığı ana kadar henüz yerine getirilmemişti.

Sel gitti, çöpü kaldı

Selin getirdiği çöpler ve atıklardan dolayı sağlıksız bir ortam oluşturan deniz ve kumsalda giriş çıkışlar il genelinde Valilik kararıyla ikinci bir emre kadar yasaklandı ancak yasağa ve plajdaki pis ve çirkin görüntülere aldırış etmeyen tatilciler bunaltıcı havanın da etkisiyle Çakraz’da denize girmeye devam etti.

Tepkilere neden oldu

 Bartın sahillerinde bazı plajların kiraya verilerek özelleştirilmesi tepkilere neden olmuştu. En son Kurucaşile ilçesindeki Kapısu plajı için ihale yapılmıştı.

AdminAdmin