SPOR
Giriş Tarihi : 13-07-2023 21:37   Güncelleme : 19-08-2023 22:31

Altyapı işte böyle oluşur

Geleceğin futbolcuları yetişiyor.

Altyapı işte böyle oluşur

Bartın’da 5 takımın katılımıyla 3 farklı yaş grubunda yapılan alt ligler futbol şampiyonasında ter döken gençler hem yeteneklerini gösterme fırsatı buldu hem de resmi maç tecrübesi kazandı.

 Ömertepesi sahasında oynanan maçlardan sonra katılan bütün takımlar kupa ile ödüllendirilirken, oyuncularının tamamına da madalya verildi.

çevrimsiz deneme bonusu

 Bartın’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Futbol İl Temsilciliği ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen 11, 12 ve 13 yaş grubu futbol şampiyonası final maçları ile sona erdi. Ömertepesi sahasında yapılan ve bir ay süren şampiyona futbol şenliği havasında adeta festival gibi gerçekleşti.

Bir final iptal edildi

 Gençlerbirliği, Ankaspor, Yeni Bartınspor, Bartıngençlikspor ve Kemergençlikspor futbol kulüplerinin katılımıyla düzenlenen şampiyonada sadece 13 yaş grubu final karşılaşması yapılamadı. Bunun sebebi de Gençlerbirliği U-13 takımının kalecisi Emre Can Aksakaloğlu’nun bisiklet kullanırken araba çarpması sonucu yaralanmasıydı.

Maçlar çekişmeli geçti

 Gençlerin büyük bir heyecanla bütün yeteneklerini ortaya koymaya çalıştıkları maçlar zevkli ve çekişmeli geçti. ASKF Başkanı Turgut Altınçubuk, Futbol İl Temsilcisi Esat Günaydın, İl Hakem Kurulu Başkan Vekili Sadık Yeşilova ve genç sporcuların aileleri de maçları ilgiyle izledi. U-13 final maçı trafik kazasından dolayı iptal edilen Yeni Bartınspor bütün gruplarda finale kalıp iki grubu birincilikle bitirme başarısı gösterdi.

Üçüncülük Kayra’nın golü ile geldi

 U-13’te normal süresi 1-1 biten maçta Bartıngençlikspor’u Kayra Üçler’in son penaltıyı gole çevirmesiyle 5-4 mağlup ederek üçüncü olan Ankaspor da U-11 ve U-12’de finale kaldı. Yeni Bartın ve Anka’nın yanı sıra Bartın Gençlerbirliği de şampiyonanın başarılı takımlarından biri oldu. Bu takımlarla birlikte Bartıngençlik ve Kemergençlik takımları da gelecek vaat eden yetenekleriyle dikkatleri üzerinde topladı.

Kupa ve madalya heyecanı

 Bartın’da futbolu sevdirmeyi, yaygınlaştırıp geliştirmeyi, rekabet ve yarışma ortamı yaratarak gençleri teşvik etmeyi amaçlayan gençler ligi maçlarında bir organizasyon daha başarıyla geride kalırken, takımlara kupa ve madalyaları da törenle takdim edildi.

Başarılarınız daim olsun

 Ömertepesi sahasında yapılan törende şampiyonaya katılan bütün takımlara kupaları ve oyunculara madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı İhsan Alptekin, Futbol İl Temsilcisi Esat Günaydın, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Turgut Altınçubuk, ASKF Başkan Yardımcısı İsmail Ekerbiçer ve İl Hakem Kurulu Başkan Vekili Sadık Yeşilova verdi.. Akkaş, Alptekin, Günaydın, Altınçubuk, Ekerbiçer ve Yeşilova genç futbolcuları, kulüp başkanlarını ve teknik heyetlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Bartınspor nerede?

 Bazıları ilk kez resmi bir müsabakada top koşturma imkânı bulan gençler kupa ve madalya heyecanı yaşarken aileleri de sahanın içinde bu heyecan ve mutluluğa tanıklık ettiler. Törende ayrıca saha komiseri Mehmet Hilmi Konyalı’ya, son final maçını yöneten hakeme ve sağlık görevlisine de teşekkür plaketi takdim edildi. Bartın’ı Bölgesel Amatör Kümede temsil eden Bartınspor’un bu şampiyonalar için takım çıkar(a)maması yadırgandı ve eleştirildi. En başta Bartınspor’un Bartın’da futbolun lokomotifi olarak altyapıya önem vermesi gerektiği belirtildi. Gazeteciden geçilmeyen Bartın’da şampiyonayı başından beri takip eden tek gazeteci Eybey Medya’dan Muhammet Bayraktar oldu.

Haber ve Fotoğraflar; Arif Üçler

AdminAdmin