ÇEVRE
Giriş Tarihi : 10-03-2023 23:15   Güncelleme : 05-04-2023 21:23

Çevre meclisi üyelerinden sert tepki

Küçüktabak: Fidanlıkta tarım arazisi ve çeşitli meyve ağaçları kesilerek yok ediliyor.

Çevre meclisi üyelerinden sert tepki

    Ayşe Sevtap Uzun: Halktan bir tepki var ancak onu çekecek, çekme yürekliliği olan bir örgütlenme yok, ne yazık ki herkes seyrediyor. Yazık diyorum. Yazık ki ne yazık.

    Millet Bahçesi İnşaatı çalışmaları başladı. Bartın Çevre Meclisi Üyesi Özkan Küçüktabak; “ Millet Bahçesi İnşaat alanında çeşitli meyve ağaçlarının bulunduğunu bu alanın ayrıca tarım arazisi olduğunu belirterek tepki gösterdi.

    Çevre Meclisi Üyesi Özkan Küçüktabak; “ Bu alan geniş tarım alanı, Aynı zamanda Depremde Bartın Merkezinin toplanma alanı. Bartın merkezde halk arasında Fidanlık diye adlandırılan. Tarım İl Müdürlüğü'nün içinde olduğu çeşitli meyve ağaçları kesilerek yok ediliyor.

    Bartın'da birçok park bulunmasına karşın ısrarla millet bahçesi buraya yapmaya çalışıyor. Duyarlı Bartın Halkı ve ST’lar buna karşı. Birçok bina ve yollar verimli tarım arazilerini kaplamaya başladı bile. İnşaata çalışanlardan aldığımız bilgilere göre yarın hemen beton dökecekler. Daha dün içinde en az 1 metre su olan temel kazısının içine hemen beton döküp yapmayı planlıyorlar.
    Ayrıca yol kenarında sıraca dizilmiş meyve ağaçlarından bazıları kepçe geçişi için kesilmiş bile. Diğerleri de yok olacak.
Fidanlığımız, Meyve Ağaçlarımız, Çocukluğumuzun Anıları Gereksiz ve İsraf bir projeye kurban edilecek!
     Ziraatın önemli merkezlerinden biri olan, Deprem toplanma alanları içinde en kullanışlı ve geniş alana sahip, Bartın'ın sıkışık merkezinde nefes alacağı tek yer fidanlık 'a Bartın'da belediyenin yaptığı birçok park bulunmasına rağmen çok gerekliymiş gibi Millet Bahçesi adı altında yapay beton park yapılıyor.

O ALAN BARTIN’IN EN BÜYÜK, EN ÖNEMLİ TARIM ALANI VE DEPREM TOPLANMA ALANIYDI

    Çevre Meclisi Üyesi Ziraat Mühendisi Ayşe Sevtap Uzun’da yaptığı açıklamada; “ Orası 1. Sınıf tarım arazisi.

    Ve taa 1945'lerde Bartın halkı bağışlarla orayı kurmuş. Yıllardır orası Bartın’ın nefes almasına, tarımına( yüzlerce çiftçi oradan fidanını, fidesini alır, tarım eğitimini gördüğü) alandı.

    Ve bırakın tüm bunları, tam da depremin ve selin dillerden düşmediği ve en büyük afet olduğu bu günlerde "DEPREM TOPLANMA ALANI" mızıdı.

BARTIN’IN STÖ’LERİ, EN ÖNEMLİSİ SİYASİ PARTİLERİ SUSUYOR

    Tüm bu tehlikeler halen daha da güçlü olarak mevcutken, dünyanın ve ülkenin açlık tehlikesi ile sınandığı tam da bugünlerde Bartın’ın en büyük, en önemli tarım alanı, deprem toplanma alanı, nefes alma alanı.

    Ve tüm bu olanlara bizler Bartın halkı, STÖ’leri, en önemlisi partileri susuyoruz." Halktan bir tepki var ancak onu çekecek, çekme yürekliliği olan bir örgütlenme yok ne yazık ki! Herkes seyrediyor. Yazık" diyorum. Yazık ki ne yazık.”

AdminAdmin