SİYASET
Giriş Tarihi : 07-03-2024 19:47   Güncelleme : 24-03-2024 19:09

'Bu hikayelere sakın inanmayın!'

Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan'ın Maraş konuşması Erdoğan ve Aldatmaz'a cevap niteliğindeydi...

'Bu hikayelere sakın inanmayın!'

    Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İktidarla belediye aynı partide olmazsa hizmet gelmez' sözlerinin doğru olmadığını söyledi. AKP Milletvekili Yusuf Aldatmaz'ın da bu doğrultuda beyanları olmuştu.

    1989-1994 seçimlerinde babası Necmettin Erbakan idaresindeki Refah Partisi belediyeciliğine atıfta bulunan Fatih Erbakan Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "iktidarla belediye aynı partide olmazsa hizmet gelmez" sözlerine aynı dönemden örnek vererek tepki gösterdi.

NE MÜNASEBET!

    Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Fatih Erbakan "Ne diyor? 'İktidar partisiyle belediye başkanın partisi aynı olmazsa ilinize ilçenize hizmet gelemez' ne münasebet, neden gitmiyor. Bu hikayelere asla inanmayın" dedi.

    Erbakan "Bakın 1989 ve 1994'te efsane milli görüş belediyeciliği iktidarda Refah Partisi varken mi yaptı? Hayır. İktidarda ANAP, DYP, SHP vardı. Ama belediyecilikte tarih yazdık, destanlar yazdık" diye konuştu.

    Efsane hizmetler yaptık iktidar partisi farklı olduğu halde. Bu hikayelere asla kulak asmayın" ifadesini kullandı.

ÜSTÜ KAPALI TEHDİTLER HATAY'DA BAŞLADI

   Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, ilk olarak 3 Şubat 2024'te depremin yıktığı Hatay’daki aday tanıtım toplantısında, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" demişti.

    Tepki çeken sözlerin ardından Erdoğan iki gün sonra Kahramanmaraş'ta "Hükümet olarak biz, hangi partiden olduğuna bakmaksızın tüm belediyelere bütçeden alması gerekenleri eksiksiz gönderdik, gönderiyoruz" dedi.

FARKLI KONUŞMALAR

    Erdoğan, 11 Şubat'ta Tekirdağ'da yaptığı açıklamada ise "Bizde 'Oy yoksa hizmet yok' deyip milleti açık açık tehdit etmek olmaz" ifadesini kullanarak, muhalefeti suçlamıştı.

Birbiriyle çelişen açıklamalar yapan Erdoğan "Biz varsak doğalgaz var biz yoksak doğalgaz yok" ifadelerini de kullandı.

    Erdoğan, 26 Şubat'ta İstanbul’da yaptığı açılışta ise Ekrem İmamoğlu’nun İBB yönetimini eleştirerek, “Kardeşlerim şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz yönetiyoruz. Şu anda İstanbul’da bulunan bu zat veya zevat böyle bir imkâna sahip mi? Değil” dedi.

Haber: Arif ÜÇLER

AdminAdmin