SİYASET
Giriş Tarihi : 06-03-2024 22:39   Güncelleme : 24-03-2024 12:20

'Bizden sonrası tufan!'

Bir gazetecinin 'muhalefet kazanırsa ne olur?' sorusu acı bir itirafa yol açtı.

'Bizden sonrası tufan!'

    AKP Bartın Milletvekili Yusuf Aldatmaz seçimi muhalefetin kazanması halinde ırmak ıslah projesinin durabileceğini, muhalefet belediye başkanıyla uyumlu çalışamayacaklarını, İnkumu'na tünel için Cumhurbaşkanına gidip destek isteyemeyeceğini söyledi.

AYNI PROJELERLE SİZE GELİRSE?

    Milletvekili Aldatmaz, Cumhur İttifakı Bartın Belediye Başkan adayı Hüseyin Fırıncıoğlu ile katıldığı basın toplantısında bir gazetecinin muhalefet partisi adayının seçimi kazanması ve aynı projelerle kendisine gelmesi halinde neler olacağını sorması üzerine şöyle dedi; “Ben Cumhurbaşkanımızın karşısına gidip 'İnkumu’na Tünel açalım' diyemem. Irmak bölgesinde yapacağımız çalışmalarda çok büyük kamulaştırmalar var. Bartın Belediyesi bunları karşılayamaz. Ve bu projeyi durdurmak zorunda kalabiliriz. Bunun haricinde yani sayın başkanımla yapacağımız uyumlu çalışmayı diğer adaylarla gerçekleştirebileceğimizi söyleyemiyorum”

BAZILARI HABERİ ÖNCE YAYINLADI SONRA KALDIRDI!

    Bir kişinin (veya partinin ya da ittifakın) kendi çıkarlarını veya ihtiyaçlarını başkalarının veya genel durumun önüne koyması ve sonuçlarına aldırmaması anlamına gelen 'Benden sonra tufan' deyimine uygun düşen bu açıklama Bartın'da bir çok kişi tarafından şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı.

    Bazı gazetelerle haber siteleri bu açıklamayı yazılı ve video haber olarak verdi ancak bir süre sonra kaldırdı. Bartın Hergün gazetesi ise haberi kaldırmayan tek basın yayın organı oldu.

ZAFER PARTİSİ ADAYINDAN TEPKİ!

    Zafer Partisi Bartın Belediye Başkan adayı Yusuf Aksoy, AKP Bartın Milletvekili Yusuf Aldatmaz'ın sözlerine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından video konuşması yayınlayan Aksoy, AKP'li vekilin 'biz kaybedersek yatırım yapamayız' şeklinde halkı tehdit eder gibi konuştuğunu, bunun çok yanlış bir davranış olduğunu, belediyenin iktidar desteğine ihtiyacı olmadığını söyledi.

Haber: Arif ÜÇLER

AdminAdmin