SİYASET
Giriş Tarihi : 09-01-2024 18:05   Güncelleme : 20-01-2024 22:12

"BİZE İNANIN, GÜVENİN!"

Göreve geldiğimiz takdirde Bartın'da herkesi kucaklayan kimseyi ötekileştirmeyen sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceğiz.

    Yalçınkaya " Teşkilatlarımızla ve vekilimizle el ele halkımızın desteğiyle Bartın'ı layık olduğu hak ettiği dürüst, şeffaf, çağdaş, herkese eşit ve adaletli belediyecilikle tanıştıracağız. Halkımıza hizmetin en iyisini vereceğiz. Kararlıyız. Bize inanın güvenin" dedi.

    Daha önce iki dönem belediye başkanı, dört dönem de milletvekili seçilen ve halka hizmet etme fırsatı bulan CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya Bartın sevdasıyla yola çıktığını, kadirşinas Bartın halkının kendisine yeniden yetki vermesi halinde bilgi birikimi ve bu görevlerde kazandığı tecrübeyle kentin sorunlarını çözmek istediğini söyledi.

    Bartın'da trafik çilesine son vermeyi ve özellikle arıza durumunda yüksek kesimlerde yaşanan su sıkıntısına çözüm bulmayı yapacağı ilk işlerden biri olarak gösteren Yalçınka'nın konuşmasından ve sorulara verdiği cevaplardan öne çıkanlar özetle şöyle;

SORUNLARI BİLİYORUZ ÇÖZECEĞİZ

    Bartın'ın sorunlarını biliyoruz. Bu sorunların çözüm yollarını da biliyoruz. Pek çok projemiz var. Bunları seçim sürecinde açıklayacağız. Katlı otoparka ihtiyaç var. Bunu yapmak istiyoruz. Şehrimizi gösterecek seyir terası olabilir. AVM yapmak isteyen olursa da şehir dışında trafik sorunu yaratmayacak müsait yerlerde belediye olarak buna engel olmayız. İnşallah Bartın'a yeniden hizmet etmenin mutluluğunu yaşarız. Bugüne kadar hep aldığım oyları helal ettirmeye çalıştım. Verdiğimiz hizmetlerin karşılığında Allah razı olsun lafını duymak en büyük zenginliğimdir. Halkımızın ve şehrimizin beklentilerine cevap vereceğiz. Biz inanıyoruz ve kendimize güveniyoruz. Sizler de bize inanın ve güvenin.

ASLI ASTARI YOK

     Belediyeye bugünlerde yapılan alımlarla ilgili benim bu alımları şikayet edip engellemeye çalıştığım şeklindeki iddialar tamamen uygurmadır, asılsızdır, dedikodudur. Bunların aslı astarı yok. Kentin büyümesi, belediye sınırlarının genişlemesi ve nüfus artışı göz önüne alınarak yasalara uygun bir şekilde personel alımı elbette yapılabilir. Ama bunu da bir evden iki üç kişi alarak değil de eşit bir şekilde başka işsizlere de firsat vererek yapmak daha doğru olur. Bizim yapılan alımlara her hangi bir müdahalemiz söz konusu değildir. İşe alınan hemşerilerimiz rahat olsunlar.

BANKOĞLU İLE ARAMIZDA SORUN YOK

    Vekilimiz de ben de partimizin başarısı ve halkımıza hizmet için bu görevlerdeyiz. Bazı çevreler aramızda sorun varmış gibi göstermeye çalışıyorlar ama boşuna uğraşıyorlar.

    "Meclisteki ve parti içindeki yoğun işlerinden dolayı şu ana kadar bize katılamadı. Beni aradı. Yarından itibaren birlikte çalışmak üzere bir program yaptık"

YENİ SU KAYNAKLARI BULMALIYIZ

    Yakın köylerden belediyeye geçenler oldu. Şehir büyüyor. Nüfus artıyor. Suyumuzun ihtiyaca cevap verecek düzeyde olması gerekir. Arıza durumunda en çok yüksek kesimler etkileniyor. Halkımızın bu mağduriyetini gidermek için yeni su kaynakları bulmalıyız. Bu konunun üzerinde önemle duracağız. Göreve geldiğimizde ilk işlerimizden biri bu olacak diyebilirim.

BASINA SAYGISIZLIK YAPILDI

    Bartın'ın halkımızın bizlerin gözü kulağı dili basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım. İnşallah sizlerle de yeniden birlikte çalışma imkanı buluruz. Bartın Belediye Meclisinin son toplantısında basına yapılanlar saygısızlıktır. Bu tür bir davranışı gizleyecek saklayacak şeyleri olanlar yapar. CHP'li belediyeler meclis toplantılarını ve hatta ihalelerini canlı yayınla yaparlar. Bizim belediyecilik anlayışımız şeffaftır. Eleştiriye açıktır. Bizde eleştiriden ders çıkarmak vardır. Bizde kimseyi ayrıştırmak yoktur.

TTK BARTIN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

    Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi Bartın'ımız için ekonomimiz için çok önemlidir. Geçmişte işletmemizin özelleştirilmemesi ve kapatılmaması için çok mücadele verdim. Yeni işçi alımı ve modernizasyon benim de makine mühendisi olarak yıllarca çalıştığım ekmeğini yediğim bu kurumumuz için gereklidir.

BARTINSPOR DA SEVDAMIZA DÂHİLDİR

    İçimizdeki Bartın sevdasıyla 'nerede kalmıştık' diyerek yola çıktık. İçimizdeki Bartın sevdasına Bartınsporumuz da dâhildir.

    Bartınsporu hak ettiği yere getirmek için elimizden geleni yapacağız. Altyapıya büyük önem vereceğiz. Bartın'ı futbolcu yetiştiren bir şehir haline getirmek istiyoruz. Bartınsporumuzu da bir an önce profesyonel liglerde görmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Sporu futbolu bütün gücümüzle destekleyeceğiz.

    Kahvaltılı basın buluşmasında çok sayıda gazetecinin ve Rıza Yalçınkaya'nın yanı sıra İl Başkanı İsmail Cem Akyol.  Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Kadın Kolları Başkanı Berrin Ķüçüktabak ve Gençlik Kolları Başkanı Tolga Küçükyılmaz da hazır bulundu.

   Haber: Arif ÜÇLER

AdminAdmin