YEREL YÖNETİMLER
Giriş Tarihi : 09-01-2024 16:16

Vali Arslan’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Vali Dr. Nurtaç Arslan’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı…

Vali Arslan’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

     Kamuoyunu doğru ve hızlı bilgilendirmek adına fedakârca görev yapan basın çalışanlarının haklarının düzenlendiği Basın İş Kanunu’nun 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle 10 Ocak tarihi ülkemize özgü bir gün olarak “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

    Toplumu bilgilendirmek ve ihtiyaç duyduğu konularda aydınlatmak üzere olayları dürüst, etik ilkelere uygun ve objektif bir şekilde araştıran, belgeleyen, yazan ve kamuoyuna aktaran basın mensupları, toplumsal kalkınmanın sağlanmasında ve toplumda barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde büyük rol oynamaktadır.

    Günümüzde dijital habercilikte yaşanan hızlı gelişim ve dönüşüm, başta internet ve sosyal medya olmak üzere bilgi, belge ve habere erişimi hem hızlandırmış hem de kolaylaştırmıştır. Toplumda bilgi kirliliğine ve algı amaçlı yanlış yönlendirmelere yol açabilecek olumsuzlukları da beraberinde getiren bu gelişmeler karşısında basın çalışanlarımızın sorumlulukları daha da artmıştır. Bizler basınımızın ilkeli habercilik anlayışı içerisinde, toplumsal hassasiyetleri de dikkate alarak, kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme görevini layıkıyla yerine getireceğine inanıyoruz.

    Vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini yetkililere ve kamuoyuna yansıtmanın yanı sıra;  birçok potansiyeli bünyesinde barındıran ilimizin eğitim, sağlık, tarım, turizm, spor gibi her alanda daha fazla gelişmesi için yaptıkları tanıtım faaliyetleri ve yayınlarla önemli katkılar sunan basın emekçilerimizin çalışmalarını memnuniyetle müşahede ediyoruz.

     Bu duygu ve düşüncelerle; gazeteciliğe emek ve gönül veren yerel ve ulusal tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir meslek hayatı temenni ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, ebediyete irtihal eden gazetecilerimizi rahmetle anıyorum.

Dr. Nurtaç ARSLAN

Bartın Valisi

AdminAdmin