GENEL
Giriş Tarihi : 02-06-2022 17:08

Bir çınar daha devrildi

Bartın siyasetinin renkli siması, sivri dilli siyasetçi, DYP döneminin önde gelen isimlerinden Metin Sarı son yolculuğuna uğurlandı.

Bir çınar daha devrildi

Prostat tedavisi görürken 75 yaşında hayata veda eden Sarı’nın (nam-ı diğer tenekeci Metin) cenazesine katılarak son görevini yapanlar arasında birlikte siyaset yaptıkları çok sayıda kişiyle birlikte Köksal Toptan’da vardı.

 İKİ yıldır prostat tedavisi gören ve durumu ağırlaşınca kaldırıldığı Bartın Devlet Hastanesi’nde hayata veda eden Doğru Yol Partisi (DYP) eski İl Başkanı, eski İl Genel Meclisi Üyesi Metin Sarı öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. 75 yaşında hayatını kaybeden ikisi erkek biri kız üç çocuk babası Metin Sarı için önce Kırtepe Mahallesi Santral sokaktaki evinin önünde dua okunup helallik alındı.

Köksal Toptan geldi

Cenaze daha sonra eski Öğretmenevi yokuşundan şehir merkezindeki Aşağı Camiye getirildi. Metin Sarı’nın çocukları ve yakınları burada büyük bir üzüntü içinde taziyeleri kabul etti. Öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Göbucağı mezarlığında defnedilen Metin Sarı’yı son yolculuğuna kalabalık bir topluluk uğurladı. Bakanlık ve TBMM Başkanlığı da yapan Bartın eski Milletvekili Köksal Toptan’da cenazeye katılarak 90’lı yıllarda birlikte siyaset yaptıkları Metin Sarı’ya son görevini yerine getirdi.

Bir günde iki acı

Cenazede oldukça üzgün olan Toptan eski seçim bölgesinde ilgiyle karşılandı. Öğlen namazını ve cenaze namazını kıldıktan sonra tabuta da omuz veren Köksal Toptan camiden çıkışta pek çok kişiyle ayak üstü sohbet ederken fotoğraf çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi. Toptan daha sonra Bartın’dan ayrıldı ve yeğeninin cenazesine katılmak üzere Zonguldak’a geçti.

Arkadaşları uğurladı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın eski Milletvekili Asım Kulak, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ve Metin Sarı’nın İl Başkanlığı döneminde DYP’de Merkez İlçe Başkanlığı yapan İyi Parti İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu’da cenazede hazır bulundu. Gündüz Temizdal, Hamit Güngör ve Mustafa Dönmez gibi birlikte siyaset yaptıkları isimlerin yanı sıra Bartın gazetesi sahibi Esen Aliş, CHP eski İl Başkanı Hakan Ceylan, Yavuz Erkmen’in Bartın Valisi olduğu dönemde koruması olan emekli polis memuru Ahmet Keleş ile Şaban Kireç de cenazeye katılarak Sarı ailesinin acısını paylaştı.

Çok sayıda çelenk vardı

 Biri Hollanda’da diğeri Bartın’da iki oğlu da üst düzey bankacı olan, kızı ve damadı da İstanbul’da avukatlık yapan Metin Sarı’nın cenazesine çok sayıda çelenk gelirken, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’de çelengiyle ailenin acısını paylaşan isimler arasındaydı.

Dobra dobra konuşan bir siyasetçi olarak dönemine damgasını vuran, İl Başkanlığının yanı sıra (1991-1999) iki dönem İl Genel Meclisi Üyeliği de yapan Merin Sarı, 1 Ocak 1947 Gürgenpınarı köyü doğumluydu.

Asıl mesleği tenekecilikti

Bartın siyasetinin renkli siması Metin Sarı, Hamam sokakta bulunan tenekeci dükkanında baba mesleği tenekecilik sanatıyla da uğraşmış, DYP’de milletvekili adaylıkları da bulunan Uluslu Mustafa Dönmez ile birlikte müteahhitlik işleri de yapmıştı. Arıönü köyü Mugada plajında deniz kıyısında restoran açıp işleten Metin Sarı, Gürgenpınarı’na da köfteci dükkanı açmış ve burayı da daha sonra devretmişti.

(Haber/Fotoğraflar; Arif Üçler)

Admin

AdminAdmin