GENEL
Giriş Tarihi : 27-07-2023 17:42   Güncelleme : 06-02-2024 18:46

‘Ben de rahatsız oldum’

Vali Nurtaç Arslan da Bartın trafiğindeki kuralsızlıktan şikâyetçi;

‘Ben de rahatsız oldum’

    Bartın Gazetesinin defalarca gündeme getirdiği yüksek sesle müzik çalan disko araçlar, tehlikeli motosiklet ve skoter kullanımı ve patlak egzozla yapılan trafik terörü Vali Nurtaç Arslan’ın basınla buluşmasında bir kez daha önüne geldi.

    Bir soru üzerine bu durumdan kendisinin de rahatsız olduğunu belirten Vali Nurtaç Arslan “Ben de şahit oldum ve rahatsız olup Emniyet Müdürümüzü arayarak gereğinin yapılmasını istedim” dedi. Vali Arslan, “Radar uygulamasında olduğu gibi polisi görünce müziği kısıyorlar, geçince tekrar açıyorlar. Böyle bir durum da var” diye konuştu.

Fashionbet

İkinci saha sırasını bekliyor

Vali Arslan, bir soru üzerine, Atatürk stadyumunun bakım onarımının devam ettiğini, Bartınspor’un BAL ligi maçlarının ilk devresini büyük olasılıkla Ömertepesi sahasında oynayacağını söyledi. Vali Arslan, bunun üzerine Ömertepesi’nde yılan hikâyesine dönen ikinci saha yapımını soran gazeteciye “Bu proje fore kazıklı maliyetli bir proje ama üzerinde duruyoruz. Yapılacak ama şimdi tasarruf tedbirlerinden dolayı öncelik başka işlerde. Bu işimiz de sırası gelince olacak” dedi. Bu soruları soran gazeteci Arif Üçler “Tasarrufu hep vatandaş yapıyor, emekli yapıyor. Biraz da devlet yapsın” deyince de gülerek, “Beni politikaya çekme. Bu soruları Milletvekili Yusuf Bey’e sor” diye konuştu.

Gazetecileri unutmadı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Samsun’da Uyuşturucu ile mücadele toplantısına katılmasından dolayı düzenleyemediği "24 Temmuz Basın Bayramı" buluşmasını 27 Temmuzda gerçekleştirdi. Gazetecilerle İnkumu tatil beldesindeki Özel İdare Tesislerinde bir araya gelen Vali Arslan gazetecilerle tek tek tokalaşıp selamlaştıktan sonra sözlerine basın bayramını kutlayarak başladı.

Köprü vazifesi görüyor

 Gazetecilerin halkla yetkililer arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten Vali Arslan “İlimizde yapılan, planlanan ve devam eden çalışmaları destekleyerek hem yerel hem de ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan, mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan gazetecilerin basın bayramını kutlarım” dedi.

72 kritere göre tespit

 Kahvaltılı buluşmada son dönemde ilimizde gerçekleştirilen yatırımlar ve yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Arslan gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtlamaya önce, 1,5 yılda 3 sel ve bir grizu faciası gören gören ve kriz yönetimi konusunda uzmanlaşan bir Vali olarak izleri henüz kapanmayan son selden başladı. İklim değişikliğinin kendilerini zorladığını, 9 Temmuzda meydana gelen sel felaketinde 1945 ihbar aldıklarını anlatan Vali Arslan, 315 konutta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği 72 kritere göre zarar tespiti yaptıklarını söyledi.

Mutfak dolabı lüksmüş!

 Kriterlere uyan 200 konut için ödenek temin ederek 3 milyon 240 bin liralık ödeme yaptıklarını ifade eden Vali Arslan, 27 konutun kriterlere uymadığını, diğerlerinin de 2. Konut olduğu için desteklerden yararlanamadığını söyledi. Vali Arslan, mutfak dolapları, laminant parke, depo ve asli konutun dışında yazlık gibi 2. Konutların zararlarına yardım yapılamadığını kaydetti. Bir gazetecinin kriterler arasındaki mutfak dolabının veya laminant parkenin hemen hemen her evde olduğunu, bunun nasıl lükse girdiğini anlamadığını belirterek bunun ayrımcılık olduğunu ve o zaman siyasilerin selin yaralarını sardık, mağduriyetleri giderdik dememesi gerektiğini söylemesi üzerine Vali Arslan, “Ne yapalım uygulama böyle” dedi.

120 milyonluk işyeri zararı

Selde ayrıca 448 işyerinin, 166 deponun ve 132 taşıtın zarar gördüğünü de kaydeden Vali Arslan, 120 milyon liralık işyeri zararının söz konusu olduğunu, komisyon değerlendirmesi yapıldığını, 0-50 bin lira arası zararın tamamen ödendiğini anlattı. Vali Arslan, 201 işyerine 2 milyon 895 bin lira ödendiğini, 50 binin üzerindeki ödemeler için sigorta durumunun incelendiğini söyledi. Vali Nurtaç Arslan, yardımların AFAD’ın insani yardım hesabından yapıldığını da söyledi.

DSİ ırmak projesi açıklayacak

 Selden sonra İçişleri ve Adalet Bakanının yanı sıra Orman Bakan Yardımcısı ve DSİ Genel Müdürünün de katılımıyla Bartın ırmağında inceleme yaptıklarını da anlatan Vali Nurtaç Arslan, ırmakta DSİ tarafından uygulanan bir proje hakkında yakında açıklama yapılacağı bilgisini verdi. Vali Arslan, Samsun’da, Emniyet, Jandarma ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen Metamfetaminle Mücadele Konulu toplantı hakkında bilgi de verdi.

Metamfetaminde artış var

Bartın’da nüfusa göre metamfetamin kullanımında artış olduğunu ifade eden Vali Arslan, bu konuda ailelere de büyük görevler düştüğünü belirterek “Bizim ciddi bir mücadelemiz var. Kullanımda bir artış söz konusu ancak bizimde mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Üzerine düştükçe yakalamalarda artıyor. İnsanlar çok kolay ulaşabiliyorlar. Fiyatı da uygun olduğu için çok rahat edinilebiliyor ve kullanıcıların da sayısı artıyor. Ülke genelinde de bu konudaki mücadele çok önemseniyor. İlimizde de kararlılıkla mücadelemiz devam edecek” dedi.

Kira meselesi de konuşuldu

Vali Arslan’ın gazetecilerle buluşmasında kira artışlarından kaynaklanan ev sahibi kiracı sorunları da konuşuldu. Vali Arslan Ticaret Müdürlüğünün bu konuda çalışma yaptığını söyledi. Sigara yasağının ihlali de konuşulan konular arasındaydı. Vali Arslan, özellikle bazı kafelerde yasağın uygulanmadığını söyleyen gazeteciye konunun üzerinde duracaklarını söyledi. Vali Yardımcısı Uğur Karakaya, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Esat Kocael ve Özel Kalem Müdürü Eda Altuğ da kahvaltıda hazır bulundu. Vali Yardımcısı Uğur Karakaya gündeme gelen konularla ilgili notlar aldı.

(Haber; Arif Üçler)

AdminAdmin