GENEL
Giriş Tarihi : 02-05-2022 07:34

Bayram duası yapıldı

Kentteki 7 mezarlıkta okutulan bayram duasına katılan vatandaşlara şeker, çikolata ve kolonya ikram edildi. Dualarda hazır bulunan Başkan Akın da vatandaşlarla sohbet edip bayramlaştı.

Bayram duası yapıldı

Bartın Belediyesi Ramazan Bayramı nedeniyle arife günü mezarlıklarda Yasin-i Şerif okuttu. Karaköy, Orduyeri, Aladağ, Gölbucağı, Asri Mezarlık-Halatçıyaması ve Erenler Mezarlıklarında 45’er dakika arayla din görevlisi tarafından okunan duaya çok sayıda vatandaş katıldı.

Akın vatandaşlarla dua etti

İki yıllık pandemi arasından sonra bu bayramla birlikte yeniden başlatılan Yasin-i Şerif geleneği vesilesiyle vatandaşlarla bir araya gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, herkese iyi bayramlar diledi.  Hakkın rahmetine kavuşan vatandaşlar ve şehitlerimiz için okutulan dualara katılanlarla sohbet edip bayramlaşan Başkan Akın pandemi nedeniyle ara verdikleri bu geleneği yeniden başlattıklarını söyledi.

Eski bayramlar gibi

Bayram duasına katılanlara şeker, çikolata ve kolonya ikram edildi. Mezarlıklara belediyenin tahsis ettiği araçlarla ücretsiz gelen vatandaşlar bayram duası hizmetinden dolayı Belediye Başkanı Akın’a teşekkür etti.  Dualarda Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Balık, Özel Kalem Müdürü Sevgi Salcı, bazı belediye görevlileri ve MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik de hazır bulundu. Çok sayıda vatandaşın mezarlıklara giderek yakınları için dua ettiği arife gününde hem mezarlıklardan hem de çarşı-pazardan yansıyan görüntüler eski bayramları aratmadı.

Vefat eden kişinin arkasından

Kur-'an-ı Kerim'in 36. suresi olan Yasin de, başlıca insanın sorumlulukları, vahiy, Hz. Muhammed, Allah'ın birliğini ve kudretini gösteren deliller, öldükten sonra dirilme, kıyamet, hesap ve ceza konu ediliyor. Yasin-i Şerif, İslam aleminde vefat eden kişinin arkasından okunuyor.

(Haber; Arif Üçler/Fotoğraf; Selman Gökcan-belediye)

Admin

AdminAdmin