SPOR
Giriş Tarihi : 22-04-2022 17:49

Bartın için üzülme vakti

Kayseri’den eli boş dönüyoruz, 3. lig hayali başka bahara kaldı

Bartın için üzülme vakti

TKİ Ankara hem kendisinin hem de bizim hayallerimizi yıktı, 3. lig biletini Amasya kaptı.

TKİ Ankara maçından zor da olsa bir puan çıkaran Amasyaspor, Kayseri’de düzenlenen 3. Lige terfi maçlarında gülen taraf oldu.

5. Bölge 2. Grupta 3. Lig biletini Amasyaspor kaptı. Kadir Has stadyumunda oynanan maçta TKİ Ankara’nın yoluna devam edebilmesi için mutlaka kazanması gerekiyordu ki bu sonuç Bartınspor’a da yarıyordu. 42. dakikada 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü ancak 83. dakikaya kadar sürdürebilen Ankara temsilcisi TKİ bu dakikada Amasya’dan gol yedi. Amasya’nın biraz da şansına bulduğu bu gol hem TKİ’nin hem de Bartın’ın hayallerini yıktı.

Amasya için sevinme vakti

Maç 1-1’e gelince kalan dakikalar Amasya’nın zaman geçirmeye yönelik hareketleriyle ve TKİ’nin cılız ataklarıyla geçti. TKİ’nn genelde rakibinden daha diri ve üstün olduğu maçı hakem 11 dakika uzattı. Uzatmalara da 2 dakika daha eklendi ancak TKİ’nin aradığı, Bartınspor’un da büyük bir umutla beklediği gol gelmedi. 1-1 biten zorlu maçtan aldığı bir puanla puanını 4’e yükselten Amasyaspor 3. Lige terfi etti.

Amatörde kaldık

TKİ kazansaydı 3 takımın 3’er puanı olacaktı ve 3. Lig için üç takım arasında seri penaltı atışları yapılacaktı. O nedenle Bartın’da bütün gözler bu maça çevrilmişti. Bartınspor taraftarları da TKİ ve Amasya taraftarları gibi maçı büyük bir heyecanla takip etti. Amasya’nın TKİ karşısındaki zayıf ve etkisiz oyununu görenler bu takım Bartınspor’u nasıl 3-0 yenmiş dedirtti. Bartınspor, Amasya’yı 3. Lige çıkaran sonuçtan sonra TKİ Ankara ile birlikte tekrar Bölgesel Amatör Kümenin yolunu tuttu. 1998-99 sezonundan bu yana neredeyse çeyrek asırdır amatörde olan Bartın’da taraftarlar bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Bartınspor'un amatörde kalması, bayraklarla donatılan ve Kayseri'den müjdeli haber bekleyen Bartın'da büyük üzüntü yarattı.

(Haber; Arif Üçler)

Admin

AdminAdmin