ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 01-04-2023 14:33   Güncelleme : 21-04-2023 23:50

Bartın için uygulama vakti!

Emniyetten yapılan açıklamada, Yasak park, yüksek sesle müzik dinlemenin de aralarında bulunduğu pek çok konuda 1-7 Nisan tarihleri arasında sivil ekiplerle ihbarlı olarak uygulama gerçekleştirileceği belirtildi.

Bartın için uygulama vakti!

Bartın Gazetesinin ve Bartın Postası internet haber sitesinin "yaza, yaza, yaza" kaleminde tüy bittiği trafik sorunları sonunda polisi harekete geçirdi. 

    Bartın Emniyet Müdürlüğü en çok şikâyet konusu olan yüksek sesle müzik dinlemenin de aralarında bulunduğu pek çok konuda bir hafta süreyle uygulama yapılacağını duyurdu.

    Yapılan açıklamada uygulamanın 1-7 Nisan tarihleri arasında sivil ekiplerle ihbarlı olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

    Trafik keşmekeşinden bunalan, motosiklet ve park yasağı ihlallerinin de oldukça yoğun olduğu kentte vatandaşlara ve bu sorunu sürekli gündeme getiren basına "hele şükür sonunda emniyet sesimizi duydu" dedirten uygulamanın sadece bir hafta değil bütün bir yıl boyunca her gün yapılması isteniyor ve bekleniyor.

    Emniyet Müdürlüğü'nden bugün başlayacak uygulama ile ilgili açıklama şöyle: Bartın Yerel Basın Kuruluşlarına.

    İlimizde araç sürücülerinin ve yayaların karıştığı maddi hasarlı, yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarını önlemek amacıyla; yol kullanıcıları (tüm araç sürücüleri ve yayalar) üzerinde; Kırmızı Işık / Cep Telefonu / Emniyet Kemeri Kullanımı İhlali, Doğrultu Değiştirme İhlalleri, Hatalı Sollama İhlali, Yakın Takip, Ters Yön İhlalleri, Yüksek Sesle Müzik Dinleme, Abart Egzoz, Yaya Geçidi kullanımı ihlalleri konularında Karayolu Trafik Kanunu ve bağlı yönetmelik kapsamında çıkartılan Trafik Denetimlerinde ve Trafik Kazalarında Alınacak Önlemlere İlişkin Yönergenin 4. maddesinin 1.fıkrasının (b) ve (ç) bentleri ile 8. maddesinin 1.fıkrası kapsamında; kural ihlali yapan yol kullanıcılarını (sürücü, yolcu, yaya) tespit etmek, karayolunda trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kurallarına uyulması, yol kullanıcıları üzerinde aalgılanan yakalanma riski duygusunu artırmak amacıyla 01-07 Nisan 2023 tarihleri arasında hazırlanan program doğrultusunda sivil trafik ekibi ile ihbarlı denetim yapılacaktır.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

AdminAdmin