GENEL
Giriş Tarihi : 21-06-2023 22:55   Güncelleme : 10-08-2023 11:48

Amasra bayrama hazır!

Amasra’da bayram öncesi otel ve pansiyonlar doldu

Amasra bayrama hazır!

Hüseyin Boran: Rezervasyonları iptal ettirmeyin…

bedava bonus

  Yüksek enflasyonun üstüne bir de selden darbe yiyen Amasra ekonomisi 9 günlük bayram tatili ile biraz nefes alacak. 20 Haziran 2023 Salı günü yoğun sağanak yağış nedeniyle Batı Karadeniz’in tarihi ve turistik İlçesi Amasra’da meydana gelen yaka selinin izleri silinmeye başlandı. Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, Kurban Bayramı tatili için Amasra’ya gelecek olan turistlere rezervasyonlarını iptal etmemelerini ifade etti.

MİSAFİRLERİMİZİN REZERVASYONLARINI İPTAL ETTİRECEK BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR

bonus veren siteler

    9 günlük Bayram tatili öncesinde Amasra’da yaşanan yaka selinin izlerinin silinmeye başlandığını belirten Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran; “20 Haziran 2023 Salı günü ilçemizde yaşanan yaka seli Bartın Valiliği koordinasyonu ile Amasra Kaymakamlığı ve Amasra Belediyesi ekipleri ile Selin izleri silinmeye başlamıştır. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Bayram tatili öncesinde ekipler İlçemizi ziyaret edecek misafirlerimize en güzel şekilde hazır hale getireceklerdir.

    Bayram Tatilini ilçemizde geçirecek misafirlerimizin Rezervasyonlarını iptal ettirecek bir durum bulunmamaktadır. Saygıyla duyururuz.” dedi

    Bartın turizminin can damarı Amasra bayramı dört gözle bekliyor. Hazırlıkların tamamlandığı tarihi ve turistik ilçede bayram turizmiyle büyük canlılık yaşanması bekleniyor.

    Bayram turizminin ve turların vazgeçilmez adreslerinden biri olan, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra’nın bir bayramı daha dolu dolu geçirmesi bekleniyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıkların sürdüğü, 9 günlük Bayram tatilinde rezervasyonların büyük talep gördüğü ilçede turistik tesisler ve hediyelik eşya satışı yapan esnaflar heyecanlı bir bekleyiş içinde.

    Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemlerinin izlerini taşıyan ilçede bütün gözler bayrama çevrildi. 6 bin 600 nüfuslu ilçeye bu bayram tatilinde günübirlik tatilcilerle birlikte binlerce turistin gelmesi bekleniyor. Bayram tatilini tarihi ve doğal güzellikleri, salatası ve balık restoranlarıyla ünlü Karadeniz'in şirin ilçesi Amasra'da geçirmek isteyenler rezervasyonlarını günler öncesinden yaptırdı. Tatilcilerin 3000 yıllık tarihi olan ilçeye ilgisi her geçen gün artıyor.

    Amasra tarihi eserlerinin yanı sıra yeşilin her tonunun denizin mavisiyle bütünleştiren doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Batı Karadeniz’in sessiz ve huzurlu köşelerinden biri olan muhteşem manzaralı tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra ilçesinde otellerin yanı sıra ev pansiyonculuğu da büyük ilgi görüyor.

    Yaz sezonu ile birlikte deniz sezonunun da devam ettiği Amasra kalesi, Amasra müzesi, Çekiciler çarşısı, Kraliçe Amastris’in denize girdiği hamam ve Amasra büyük liman ile küçük liman plajlarının Kurban bayramı boyunca yoğun geçmesi beklenirken yaz sezonu dolayısıyla yoğunluğun bayram sonrası da devam etmesi bekleniyor.”

AdminAdmin