GENEL
Giriş Tarihi : 07-05-2024 10:07   Güncelleme : 07-05-2024 10:15

Yüksek teknolojiyle daha ileriye!

Milletvekili Aldatmaz AKTIP TEKNO'da üretilen 3D yazıcıları inceledi.

Yüksek teknolojiyle daha ileriye!

    Bartın'a özel hastaneden sonra özel istihdam bürosu da kazandıran, 13'üncüsünü vermeye hazırlandığı konferanslarıyla da beynimize, aklımıza ve ruhumuza hitap ederek girişimcilikteki başarısını kişisel gelişim alanına da taşıyan Refik Akmaz'ın kurduğu teknoloji harikası 3D yazıcıların üretim merkezi AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz'ı ağırladı.

ÖNE ÇIKARMALIYIZ

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan'ın görünce 'Gurur duydum. İlimizi bu gelişmenin gerisinde bırakmadınız. Sizi ve ekibinizi kutluyorum' dediği 3D yazıcıların üretildiği AKTIP TEKNO'da cihazları ilgiyle inceleyen Aldatmaz gelişen teknolojiye dikkat çekerek "İş gücünün en ileri, en yüksek teknojiye dönmesi lazım. Bartın'da bunu öne çıkarmamız lazım. Burada çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Siz de kazanın Bartın'da kazansın. Kazanalım, kazandıralım" dedi.

İLİMİZİN YÜKSELEN YILDIZI

Bartın'a getirdiği yeniliklerden dolayı Refik Akmaz'ı kutlayan Aldatmaz "Yüksek teknoloji, üniversite ve Filyos projesi ile Bartın olarak inşallah daha iyi yerlere geleceğiz. Başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

GEREKEN DESTEĞİ VERİRİZ

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt'un da katıldığı ziyarette Refik Akmaz'ın yanı sıra yazıcıları üreten ekibin önde gelen isimlerinden biri olan Orkun Bağrıyanık tarafından bilgilendirilen Aldatmaz destek konusunda üzerine düşeni yapacağını söyledi.

TEKNOFEST OLABİLİR

Milletvekili Aldatmaz Refik Akmaz'ın 3D yazıcıların tanıtımı ve farkındalık için önemli bulup önerdiği teknofest benzeri bir fuarın Bartın'da yapılabileceğini de söyledi.

SEN HAYAL ET, O YAPSIN

Daha önce çeşitli okullardan öğrencilerle Sanayi ve Teknoloji Müdürü Birol Cangi'nin yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ve yönetim kurulu  üyelerinin de ziyaret edip incelediği 3D yazıcılardan şu ana kadar yaklaşık 50 adet ürettiklerini belirten Orkun Bağrıyanık bu cihazlarla plastikten akla gelebilecek her şeyin yapılabildiğini ifade etti.

FABRİKA AŞAMASINDA

Meslek liselerinden yetiştirilmeye hazır stajyerlerle birlikte hepsi üniversite mezunu ilime, bilime ve üretime meraklı 8 gencin görev yaptığı projeyi 3 yılda hayata geçirdiklerini anlatan girişimci Refik Akmaz insanın düşündüklerini cihaza yaptırması olarak tanımladığı 3D yazıcıların robotik sanayinin bir kolu ve geleceği olan bir sektör olduğunu, Bartın'ın da bu alanda yer alması ve isim yapması için çaba gösterdiklerini kaydederek 3 yılı aşkın bir süredir yaptıkları çalışmaların fabrika aşamasına geldiğini söyledi.

KOSGEB MÜDÜRÜ DE VARDI

Ziyarette Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Birliği (KOSGEB) Bartın İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu da hazır bulundu. Müdür Akdağoğlu da Milletvekili Aldatmaz'a bilgiler verdi.

BARTIN MARKA B74 MODEL 3D YAZICI

Emek ve zaman kaybının önüne geçerek maliyeti düşüren cihazlarla üretilen hediyelik eşyalarla diğer araç ve gereçlerin de sergilendiği üretim merkezini büyütüp fabrikaya dönüştürmeye hazırlanan Akmaz üründen ziyade cihaz üretimi ve satışını hedefliyor, Bartın'ı bu alanda bir üs haline getirip marka yaratmak istiyor.

Haber: Arif Üçler

AdminAdmin