GENEL
Giriş Tarihi : 06-01-2024 19:05   Güncelleme : 15-01-2024 19:42

'Yakışmadı, kabul edilemez!'

Mekeç ve Aksoy'dan Belediye Başkanına tepkiler...

'Yakışmadı, kabul edilemez!'

    Zafer Partisi İl Başkanı Yusuf Aksoy yaptığı açıklama ile Bartın Belediye Meclisinde basının karşılaştığı kabalığa ve sansüre tepki gösterirken Saadet Partisi İl Başkanı Mücahit Mekeç de sosyal medya paylaşımı ile tepkisini ortaya koydu.

    Mekeç "Belediye Meclisi toplantılarının basından canlı verildiği ve halka açık yapıldığı bir dönemde Bartın Belediye Meclis toplantısının basına kapatılması kabul edilemez" dedi.

YAKIŞMADI BAŞKAN

    Zafer Partisi İl Başkanı Yusuf Aksoy'un Bartın Halk Gazetesine yaptığı açıklaması da şöyle;

“Bu güzel şehre bu davranışlar yakışmıyor Başkan! Bartın Belediyesi meclis toplantısında yaşanan basın krizi, yok sayılacak bir konu değildir. Hiçbir kişi ve kurum işini yapmakta olan gazetecilere bir daha buraya sizi almam tehdidinde bulunamaz. Gazetecinin işi, halkı bilgilendirmektir.

    Siz halkın bilgi almasını engelleme cüretini neye dayanarak gösteriyorsunuz? Konuşmanızda duyulan ‘ya yanımda olur ya karşımda’ sözünü kim için söylüyorsunuz mesela? Öte yandan medya kuruluşlarının iddia ettiği konular nedir? Bartın halkına bu konuları açıklamanızı ivedilikle bekliyoruz. Belediyeye açıktan yapılan işçi alımlarının tartışılma hususu nedir? Aşağıda ki video kaydı kamuoyuna açık olan basın kuruluşunun Facebook yayınından alınmıştır.

    Tehdit edilen sadece basın kuruluşunun çalışanları değil Bartın’da ki tüm basın mensuplarıdır. Gizli konular konuşuyorduysanız şayet bir dahakine kapalı kapılar ardında yapınız. Son olarak siz halk tarafından seçilmiş belediye başkanı değilsiniz, meclis üyeleri tarafından seçildiniz. Ama unuttuysanız diye söylemek istiyorum sorumluluğunuz meclis üyelerine değil Bartın halkınadır. Böyle bir rezaletin bir daha yaşanmaması temennileriyle”

AdminAdmin