YEREL YÖNETİMLER
Giriş Tarihi : 24-02-2024 19:36   Güncelleme : 24-02-2024 19:39

Vali Arslan’ın Berat Kandili Mesajı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Berat Kandili Mesajı Yayınladı.

Vali Arslan’ın Berat Kandili Mesajı

    Üç ayların manevi havası içerisinde idrak edeceğimiz kutsal gecelerden biri olan ve bizlere Ramazan ayını müjdeleyen Berat Kandili’ne erişmenin mutluluğu içerisindeyiz.

    Kurtuluşa erme, günahlardan arınma, sıkıntı ve musibetlerden kurtulma manalarına gelen Berat Kandili, Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretiyle tecelli ederek kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar açtığı, müminlerin dualarına icabet ettiği ve yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı özel bir zaman dilimidir.

    Gönül dünyamızı temizleme ve yaşadığımız hayatı sorgulama imkânı sunan bu müstesna gece; kendimize, ailemize, çocuklarımıza, vatanımıza ve bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlamak, ümitlerimizi tazelemek, kırılan kalpleri onarmak ve tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olmak için büyük bir fırsattır.

İnsanları birbirlerine yaklaştıran bu günde, karşılıklı sevgi ve saygının egemen olduğu bir ortamda bütün güzellikleri paylaşmalıyız.

    Bu duygu ve düşüncelerle, başta Bartınlı hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemiz ve İslam aleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, aziz milletimizin birlik ve beraberliğinin artmasına vesile olmasını diliyorum.

Bartın Valisi

Dr. Nurtaç ARSLAN

 

AdminAdmin