YEREL YÖNETİMLER
Giriş Tarihi : 09-11-2022 21:18

Vali Arslan’ın 10 Kasım mesajı

Vali Dr. Nurtaç Arslan’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı.

Vali Arslan’ın 10 Kasım mesajı

Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84’üncü yıldönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

    Atatürk, bağımsızlık mücadelesinde milli birlik ve beraberliği tesis ederek, cephede kahramanca mücadele eden büyük bir komutan, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk Milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan bir liderdir.

    O, öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece milletinin kaderini değil dünyadaki dengeleri de değiştirmiş, gerek askeri dehası gerekse devlet adamlığı ile sadece milletimizin değil tüm dünyanın saygısını kazanmıştır.

    10 Kasım Türk Milleti için Atatürk'ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O'nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Atatürk’ü anmak demek, O’nun güçlüklerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak için her zaman bilinçli olmak, milli sınırlarımız içerisinde bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmak, içerde ve dışarıda ülkemizin bağımsızlığını tehdit eden unsurlara fırsat vermemektir.

    Türk Milleti Atatürk'ü ve onun en büyük eseri olan Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma; Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, temel değerlerini koruyarak, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti ile yoluna azim ve kararlılıkla devam edecektir.

    Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Dr. Nurtaç ARSLAN

Bartın Valisi

AdminAdmin