GENEL
Giriş Tarihi : 12-07-2023 17:05   Güncelleme : 18-08-2023 11:16

Turna ailesinin acı günü

ANAP’ta ve AKP’de uzun süre aktif siyaset yapan Bartın’ın tanınan simalarından Osman Turna annesini kaybetmenin acısını yaşadı.

Turna ailesinin acı günü

    Yıldız Turna’yı son yolculuğuna uğurlayanlar arasında çok sayıda kişi ile birlikte eski milletvekilimiz Rıza Yalçınkaya’da vardı.

 Bartın’ın köklü ailelerinden merhum Avukat Yavuz Turna’nın eşi, sigortacı Osman Turna ve Reha Turna ile Doktor Gülsüm Özçendek Turna’nın annesi Yıldız Turna geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 90 yaşında hayata veda etti. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunlarından dolayı bir süredir tedavi gören ve kısa bir süre önce fenalaşınca Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Yıldız Turna’nın cenazesi Kırtepe mahallesindeki evinin önünde helallik alındıktan sonra Aşağı camiye getirildi.

22 yıl sonra eşiyle buluştu

 Aile üyeleri burada taziyeleri kabul etti ve Yıldız Turna öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Halatçıyaması’ndaki aile kabristanında yakınlarının gözyaşları arasında defnedildi.

 2001 yılında vefat eden Yavuz Turna’nın yanında toprağa verilen üç çocuk, iki torun sahibi Yıldız Turna’yı son yolculuğuna çok sayıda kişi uğurladı. Bartın'da 2 dönem Belediye Başkanlığı ve 4 dönem Milletvekilliği yapan Rıza Yalçınkaya ile yine Amasra'nın eski Belediye Başkanlarından DEVA Partisi İl Başkanı Ali Yıldırım da cenazeye katılarak ailenin acını paylaştı. Annelerini kaybetmenin üzüntüsü içindeki aile üyeleri acı günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Haber/Fotoğraf; Arif Üçler

AdminAdmin