GENEL
Giriş Tarihi : 09-04-2023 13:07   Güncelleme : 09-04-2023 13:11

Türk Polis teşkilatının 178. kuruluş yılını kutladı

10 Nisan Polis Haftası Türk Polis teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü.

Türk Polis teşkilatının 178. kuruluş yılını kutladı

Aydemir: Türk Polis teşkilatının 178. kuruluş yıldönümünü kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

    Bartın Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Necdet Aydemir Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

    Başkan Aydemir mesajında“10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra, ülkemizdeki huzur ve güven ortamının tesisinde de büyük rol üstlenmektedir.

    178 yıllık geçmişe sahip olan Emniyet Teşkilatı, birikim ve tecrübeleriyle çağın yeniliklerini ve demokratik değerleri özümseyerek üstlendiği bu zor görevi başarıyla sürdürmektedir.

    Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, Türk polisini "Cumhuriyetin ve kanunların düşmanlarına karşı bir kalkan" olarak nitelemiştir.

    Bu bilinçle görev yapan polisimiz, görevi esnasında canını feda etmekten kaçınmamış, Türk Milleti de Polisine her zaman güvenmiş, her türlü desteği vererek yanında yer almış ve almaya da devam etmektedir.

    Bu vesileyle, Türk Polis teşkilatımızın 178. kuruluş yıldönümünü kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. ”İfadelerine yer verdi

AdminAdmin