GENEL
Giriş Tarihi : 10-04-2023 23:48   Güncelleme : 01-05-2023 23:00

Türk Polis Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Bartın’da tören düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü kutlandı

    Şehitlikte düzenlenen törende, tüm şehitler için dua edildi, kabirler ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.

    Türk Polis Teşkilatının 178. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle, Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl protokolü ve emniyet personelinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma törenini gerçekleştirildi.

    Ardından Bartın Şehitliği'nde düzenlenen törende, tüm şehitler için dua edildi, kabirler ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.

    Cumhuriyet Meydanındaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz yaptı. Engin Korkmaz konuşmasında; “Türk Polis Teşkilatının 178. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlemiş olduğumuz törene hoş geldiniz hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

    Sözlerime; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların

karşısındadır.” Sözü ile başlamak istiyorum. Polislik, cesur insanların işidir. Kanunların uygulanmasında en ufak bir cesaretsizlik kabul edilemez. Türk Polisi dün olduğu gibi bugün de her türlü saldırıyı bertaraf edecek azim kararlılık ve cesarettedir. Polis olarak halkımızın güvenliğinin teminatıyız.

    Vatandaşlarımızın özgürlüklerini korumak en öncelikli işimizdir. Bu uğurda suç ve suçluyla mücadele edeceğiz. Mevcut güven ortamının devamı için tüm gayretimizle çalışacağız. Daha etkin olmak için her gün kendimizi geliştireceğiz, teknolojik imkânların meslek içerisinde kullanılması için modern bir anlayışa sahip olacağız. Fiziksel dayanıklılığımızı artıracağımız gibi mental olarak zinde ve sağlıklı olacağız.

    İyilerin yardımcısı koruyucusu, kötülerin korkulu rüyası olacağız. Biliyoruz ki suçluların karşısında durmak, masumların yanında yer almaktır. Türk Polisi kimsesizlerin kimsesidir. Türk Polis Teşkilatı dinamik kararlı bir şekilde suç ve suçluyla mücadelesini kesintisiz bir şekilde devam ettirmekte, huzur ve güven ortamının bozulmaması için canla başla gayret göstermektedir. Önceliğimiz suçların işlenmeden önlenmesidir.

    “Suçu önlemek, suçu cezalandırmaktan daha iyidir” prensibini benimsiyoruz. Suçla mücadele etmek için en etkili yöntem, suçun nedenlerini ortadan kaldırmaktır. Bu alanda büyük bir çaba harcıyoruz. Aynı zamanda suç sonrasında yapılan çalışmalarımız, adaletin tecellisinde önemli bir yer kaplamaktadır. Kısacası tatbik eden konumunda devamlı sokağın içinde her alana nüfuz ediyor ve sorumluluğumuzun büyük olduğunu biliyoruz.

    Çalışmak, dürüst, saygılı ve güvenilir bir kişi olmak polisliğinin şiarıdır. Aynı zamanda başkalarına yardım etmek ve topluma katkıda bulunmak hedefimizdir ve görevimizi yaparken etik değerlere uygun hareket etmemiz gerektiğini biliyoruz. Görevi başındaki tüm Meslektaşlarım, ülkemizde suçun önlenmesi ve adaletin sağlanması için büyük bir çaba harcıyorlar.

    Hayatlarını tehlikeye atarak halkın güvenliği için çalışıyor, bu amaçla risk alıyor ve zorlu görevleri üstleniyorlar. Doğal afetten, terörle mücadeleye, uyuşturucu ile mücadeleden trafik hizmetlerine kadar birçok alanda dinamik bir şekilde hizmet ediyoruz. Bunlar bir yana bir kahramanlık öyküsü var ki gururu ve değeri paha biçilmezdir.

    17/25 Aralık ve 15 Temmuz sürecinde ne kadar dinamik bir teşkilat olduğumuzu kanıtladık. Teşkilatımız kendi içindeki kanun tanımazları da gözünü kırpmadan temizlemesini bilmiş, tereddütsüz her kim olursa olsun devlete başkaldırmanın cezasını muhataplarına öğretmiştir.

    Polis, millet dayanışmasının en güzel örneği gösterilmiştir. Bu anlamda Türk Polis Teşkilatı her türlü mükâfatı ve saygıyı hak ediyor. Polis devlet otoritesini temsil eder, her türlü itibara layıktır. Polisin itibarı devlet düzeni demektir. Polisin itibarı kanunların üstünlüğü yani eşitlik demektir.

    Polisin itibarı iyilerin üstünlüğüdür ve özgürlük anlamına gelir. Polisin itibarı huzur ve asayiş demektir yani çocuklarımızın geleceğidir. Polisin itibarı sosyal adalettir ve kardeşlik demektir. Polisin itibarı adaletin üstünlüğüdür ve bu erdemli olmaktır. Özetle polisin itibarı devletin bekasıdır. Polisin itibarını korumak devleti korumaktır.

    Bilinçli her toplum bu itibarı canı pahasına korur. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Cefakâr polis eş ve ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm meslektaşlarımın Polis haftası kutlu olsun. Saygılarımı sunarım.”

AdminAdmin