Aralarında Bartın’ında olduğu 52 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda; 179 şüpheli yakalandı.
Aralarında Bartın’ında olduğu 52 ilde Tefecilere, Dolandırıcılara ve Mali Suç Örgütlerine yönelik Polisin dün eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonlarda; 179 şüpheli yakalandı.
52 İlin Cumhuriyet Başsavcılıkları ile EGM KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri KOM ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Isparta, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere toplam 52 ilde operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin;
*Tefecilik
*Nitelikli Dolandırıcılık,
*Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Yönelik Nitelikli Dolandırıcılık,
*İhaleye Fesat Karıştırma,
*Rüşvet, Zimmet ve İrtikap,
*Vergi Usul Kanununa Muhalefet,
*Görevi Kötüye Kullanma,
*Resmi Belgede Sahtecilik,
*Parada Sahtecilik,
6114 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından haklarında soruşturma başlatıldı. Çok sayıda çek, senet ve doküman ele geçirildi.

































