GENEL
Giriş Tarihi : 11-11-2023 11:05   Güncelleme : 25-11-2023 19:32

Sahil Güvenlik göz açtırmıyor!

Yasak yerde av yapan 2 tekneye yasal işlem!

Sahil Güvenlik göz açtırmıyor!

    Bir ihbar üzerine yapılan kontrollerde kural dışı av yapan 2 tekneye 231.860 TL para cezası uygulandı.

    Sahil Güvenlik Komutanlığı Bartın sularında av yasağı ihlallerine müdahale ediyor. Bir ihbar üzerine yapılan kontrollerde kural dışı av yapan 2 tekneye 231.860 TL idari para cezası uygulandı.

YASA DIŞI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞI İLE MÜCADELEDE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

    Konuyla ilgili Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada; “Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı unsurlarımız, kanunların verdiği yetkiye dayanarak denizlerimizde sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak, balık neslini sonraki nesillerimize aktarmak, her bir balığa üreme şansının verilmesi ve balık stokunun azalmaması temelinde her türlü ticari ve amatör balıkçılık faaliyetlerini denetleme görevine aralıksız devam ediyor.

    Bu kapsamda ilimizde 07-10 Kasım 2023 tarihleri arasında vatandaşlarımızın ihbarları değerlendirilerek yapılan denetimlerde yasak yerde su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen 2 farklı balık avlama teknesine toplam 231.860 TL idari para cezası uygulanmıştır.

    Yasa dışı su ürünleri avcılığı ile mücadelede vatandaşlarımızın ihbarlarının önemli katkıları bulunmakta olup balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak, balık neslini sonraki nesillerimize aktarmak için özellikle boy, dönem, yer ve ağ yasaklarına mutlaka uymaları önem arz etmektedir.” denildi

AdminAdmin