SON -DAKİKA
Giriş Tarihi : 11-02-2023 01:33   Güncelleme : 17-03-2023 18:37

O finans şirketi sahibi tutuklandı

4’dü kadın 2’si erkek olmak üzere toplam 6 kişi tutuklandı.1 kişiye ev hapsi verildi. 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest!

O finans şirketi sahibi tutuklandı

    Finans şirketi sahibi E. E., ile birlikte O.G, C.A, E.A, E.G, ve B.Ü. 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken A.A’ ya ev hapsi verildi. R.Ö ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün sabah saatlerinde adliyeye çıkartılan Finans şirketi sahibi E. E., ile birlikte B.Ü, E.A, E.G. A.A ve  R.Ö. ilk önce Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanmalarından sonra tutuklanmaları talibiyle Mahkemeye sevk edildi.

    Dün gece geç saatlere kadar süren Mahkemede Finans şirketi sahibi E. E., B.Ü, E.A. ve E.G. tutuklanarak cezaevine gönderilirdi.  A.A’ ya ev hapsi verildi, R.Ö ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Aynı operasyon kapsamında 9 Eylül 2023 Perşembe günü adliyeye çıkartılan O.G. ve C.A., 2 kişi tutuklanmış, 4 kişi tutuklanmış, F.Y., S.Ç.,U.Ü. ve H.P adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

   Edinilen bilgiye göre  bu operasyon kapsamında adli makamlarca 4’dü kadın 2’si erkek olmak üzere toplam 6 kişi tutuklandı. 1 kişiye ev hapsi verildi. 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    7 Şubat 2023 Salı günü Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM)Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda E. E’ye ait olduğu iddia edilen finans şirketi Ofisinde yapılan aramada Çok sayıda kredi sözleşmesi, Çok sayıda vatandaşların kredi bilgileri olan ajanda, 1 adet çek, Çok sayıda senet, Başkalarına ait kredi kartları, Çok sayıda sözleşme fesih belgesi, Kredi kullandırım not kâğıtları, 7 adet araç sözleşmesi, 10 adet futbolcu lisansı, 1 adet ruhsatsız tabanca,  70 adet mermi ve Çok sayıda dijital meteryal ele geçirilmişti.

    Bartın Merkezde 10 adres, Jandarma Bölgesi 2 adres ve İstanbul ili 1 adres olmak üzere toplamda 13 adreste 49 personelin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 12 kişi gözaltına alınmıştı.

     Operasyon Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının 2022/8241 sayılı soruşturma dosyasına istinaden Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan projeli çalışma kapsamında yapılan tespit ve delillendirmeler neticesinde, TCK Madde 158/1-c Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle, TCK Madde 158/1-f Banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanması suretiyle, TCK madde 158/1-j Banka ya da diğer kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken bir kredinin açılmasını sağlamak maksadıyla nitelikli dolandırıcılık suçu faaliyetinin deşifre edilebilmesi ve suç unsurlarının ele geçirebilmesi amacıyla gerçekleştirilmişti.

******

    Operasyonla Bartın İl Emniyet Müdürlüğünden 11 Şubat 2023 Cumartesi(bugün)yapılan açıklamada;”  Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde KOM Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olan projeli çalışma kapsamında; TCK Madde 158/1-c Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle, TCK  Madde 158/1-f Banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanması suretiyle, *TCK madde 158/1-j Banka ya da diğer kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken bir kredinin açılmasını sağlamak maksadıyla nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamında yapılan operasyonda 12 şahıs yakalanarak göz altına alınmış, yapılan aramalarda; Çok sayıda Çek, senet, sözleşme ve kredi kartı ele geçirilmiştir.

Adli mercilere sevkedilen şahıslardan;

♦️E.E, O.G, C.A, E.A, E.G, B.Ü isimli (6) şüpheli tutuklanmış,

♦️A.A isimli (1) şahsa ev hapsi cezası verilmiş,

♦️R.Ö, F.Y, U.Ü, S.Ç, H.P isimli (5) şahıs hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.” İfadelerine yer verildi

AdminAdmin