ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 21-07-2023 22:40   Güncelleme : 04-09-2023 10:42

Nitelikli Dolandırıcılık suçundan 4 kişi tutuklandı

Zanlılar İzmir ve Bursa’da eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda yakalandı.

Nitelikli Dolandırıcılık suçundan 4 kişi tutuklandı

    İnternet siteleri ve sosyal medya üzerinden vatandaşları dolandıran 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Nitelikli Dolandırıcılık suçundan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken 1 kişi savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından İzmir ve Bursa’da eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda Nitelikli Dolandırıcılık zanlısı 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Bartın adliyesine çıkartılan zanlılardan 1’i savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken 4 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Bartın İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “14.02.2023 günü Asayiş Şube Müdürlüğüne yapılan müracaata binaen, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlarıyla "Nitelikli Dolandırıcılık" suçu kapsamında planlı projeli çalışma yapılmıştır.

    Mağdurun ifadesi, banka hesap hareketlerinin analizi, kamera kayıtlarının incelenmesi ve kurumlarla yapılan yazışmalar neticesinde elde edilen bilgilere göre; Dolandırıcılar internet siteleri ve sosyal medya üzerinden düşük değerli ürün veya eşyaları ilana koyarak mağdurların kendileri ile iletişime geçmesini sağlamakta, mağdurları ikna etmek için gerçek internet sitesi veya sosyal medya mecralarında bulunan gerçek ürün veya eşya satıcıları ile irtibat kurarak bunların videolarını satıcıdan temin ettikten sonra bu videolara kendi seslerini montajlayarak mağdurlara gönderdikleri anlaşılmıştır.

    Bu yöntem ile mağdurları ikna eden dolandırıcılar siparişi verilen ürün veya eşyaları göndermeyerek dolandırıcılık eylemini gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Dolandırıcılık eylemini gerçekleştiren 4 şüpheli şahsın İzmir ve 1 şüpheli şahsın Bursa ilinde bulunduğu tespit edilmiş, tespiti yapılan 5 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik 20.07.2023 günü saat 06.00 sıralarında belirtilen illerdeki şüpheli adreslerine eş zamanlı operasyon yapılmış ve 5 şüpheli şahısta yakalanarak ilimize getirilmiştir.

    Şüpheli şahısların yakalandığı ikametlerde yapılan ev aramalarında; çok sayıda muhtelif banka kartlarına, cep telefonlarına ve dolandırıcılıktan elde edildiği değerlendirilen toplam 11.400 TL paraya el konulmuştur. Adliyeye çıkarılan 5 şüpheliden 1'i savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır. Mahkemeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.” denildi

AdminAdmin