Mugada Sahili ile Amasra ilçesine bağlı Gömü Köyü Sahili’nde otel ve bungalov yatırımları gerçekleştirilecek.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD III 7. Çağrı Programı kapsamında Bartın’da kırsal turizme yönelik önemli bir destek sağlandı. Program çerçevesinde TKDK’ya proje sunarak hibe almaya hak kazanan yatırımcılarla, toplam 28,73 milyon TL hibe ödemesi içeren 4 adet proje için sözleşmeler imzalandı.
Valilik Kaymakam Hüsnü Bey Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreni, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın huzurunda gerçekleştirildi. Törene Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Türkmen, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu ile proje sahipleri katıldı.
Kırsal Turizme Güçlü Katkı
İmzalanan projelerin; Bartın’da kırsal turizmin geliştirilmesi, konaklama kapasitesinin artırılması ve ilin ekonomik potansiyelinin daha etkin şekilde değerlendirilmesi hedefleri doğrultusunda hayata geçirileceği belirtildi. Projeler kapsamında, Bartın merkeze bağlı Mugada Sahili ile Amasra ilçesine bağlı Gömü Köyü Sahili’nde otel ve bungalov yatırımları gerçekleştirilecek.
Doğal güzellikleri, sahil şeridi ve turizm potansiyeliyle öne çıkan bu bölgelerde yapılacak yatırımların; hem yerli ve yabancı turist sayısının artmasına hem de bölge halkı için yeni istihdam alanlarının oluşmasına katkı sunması bekleniyor.
Ekonomik Kalkınmaya ve İstihdama Destek
IPARD III Programı kapsamında sağlanan hibelerle hayata geçirilecek projelerin, Bartın’ın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine önemli katkı sağlaması amaçlanıyor. Turizm yatırımlarının yanı sıra, yerel ekonominin canlandırılması ve kırsal alanlarda yaşam kalitesinin artırılması da programın öncelikleri arasında yer alıyor.
Yetkililer, TKDK desteklerinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini vurgulayarak, Bartın’da kırsal kalkınma ve turizm alanında yeni projelerin teşvik edileceğini ifade etti.
İmzalanan hibe sözleşmelerinin Bartın’a hayırlı olması temennisinde bulunuldu.
































