SİYASET
Giriş Tarihi : 02-02-2023 19:44   Güncelleme : 02-02-2023 19:48

Mekeç: Mutabakat metnini değerlendirdi

Yeni yıl ve yeni umutlarla seçimlere doğru gidiyoruz!

Mekeç: Mutabakat metnini değerlendirdi

    Bu ittifakın ve ortak mutabakat metninin milletimizde oluşturduğu heyecanı görüyoruz. Mayıs ayı ile birlikte Türkiye’de iklim değişecek, Türkiye normalleşecek.

    Saadet Partisi Ocak ayı genişletilmiş il divan toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İl, ilçe ve belde teşkilatlarının tam kadro katıldığı toplantıda konuşan Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını belirterek şunları söyledi:

    “Yeni yıl ve yeni umutlarla seçimlere doğru gidiyoruz. Millet olarak ne kadar sancılı süreçlerden de geçsek her zaman umudumuzu diri tuttuk. Şimdi artık aydınlık yarınların şafağındayız. Bizlerin gayretli çalışmaları ve aziz milletimizin teveccühü ile mayıs ayında inşallah iklim değişecek, bahar gelecek ve yeni bir döneme merhaba diyeceğiz.”

‘Mutabakat Metni’ne değinen Mekeç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

    “6 partinin ekiplerinin, yaklaşık bir yıllık çalışmalarının ürünü 244 sayfadan oluşan metin açıklandı. Her şeyden önce birbirinden farklı olan 6 siyasi eğilimin Türkiye’nin temel meselelerini ortaya koyması, bunlara çözümler sunması ve bu çözümlerde de mutabık kalması takdire şayan bir olaydır.

Neler söyleyebiliriz?

    İçeride; tam bir tahribat var. Ekonomi, eğitim, istihdam, bölüşüm, bitirilen üretim, borçlar, hazinenin durumu, ahlaki ve manevi çöküntü var. Haramla şişirilmiş medya gücü, devletin yapısı tahrip edilmiş kadroları, doldurulmuş milyonlarca mülteci, israf, yolsuzluk, yoksulluk kasırgaları daha neler neler!..

    Dışarıda; çıkmazlara mahkum edilmiş politikalar, el açılmış kıytırık devletler, güvensiz duruma getirdikleri dış itibarımız, daha neler neler!..

    Bu şartlarda çıkmaz sokaklara sokulan bir Türkiye'nin rotasını düzeltip ana caddeye çevirmek için yakalanan bir fırsat var.

    Millet İttifakı ve hazırlanan mutabakat metni. Şimdi inanarak yola çıkıyoruz. Bu ittifakın ve ortak mutabakat metninin milletimizde oluşturduğu heyecanı görüyoruz. Mayıs ayı ile birlikte Türkiye’de iklim değişecek, Türkiye normalleşecek.”

AdminAdmin