GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-01-2023 23:37   Güncelleme : 10-02-2023 17:48

‘Krizleri başarıyla yönettik’

Geçen yıl mayısta göreve başlayan, haziranda sel, ekimde grizu faciası yaşayan ve birbirinden zorlu bu süreçlerde Bartın’ı daha çabuk tanıma fırsatı bulan Vali Nurtaç Arslan, Bartın gazetesi sahibi Esen Aliş, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Necdet Aydemir, dernek yöneticileri Arif Üçler, Erdal Arslan ve Özkan Küçüktabak’ı makamında kabul etti.

‘Krizleri başarıyla yönettik’

    Gazeteciler Vali Nurtaç Arslan’a görevinde başarılar diledi. Esen Aliş, Vali Nurtaç Arslan’a Mehmet Saydur’un “Rıfat Ilgaz’lı yıllar”, Necdet Aydemir, Nazlı Eray’ın “İmparator çay bahçesi”, Arif Üçler de Kemal Bilbaşar’ın “Yeşil Gölge” isimli kitaplarını hediye etti. Ziyaretin anısına hediye edilen kitapların Bartın’la ilgili olmasından ayrıca mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Nurtaç Arslan, gazetecilere teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber; Arif Üçler

    Vali olarak ilk görev yeri olan Bartın’da daha koltuğu ısınmadan önce sel felaketi hemen ardından da grizu faciasıyla karşılaşan Dr. Nurtaç Arslan, üst üste gelen krizleri başarıyla yönettiklerini belirterek, bu olayların kendisi için acı birer tecrübe olduğunu vurguladı. Vali Arslan, Bartın gazetesi sahibi Esen Aliş, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Necdet Aydemir, dernek yöneticileri Arif Üçler, Erdal Arslan ve Özkan Küçüktabak’ı kabulünde yaptığı değerlendirmede Bartın’a kısa sürede alıştığını söyledi.

YENİ BİR SANAYİ BÖLGESİ LAZIM

    Ankara’da pandemi sırasında kriz yönetimi konusunda edindiği deneyime Bartın’da yenilerinin eklendiğini anlatan Vali Nurtaç Arslan, ilimize büyük acılar yaşatan sel ve grizu konusunda gerekli önlemlerin üzerinde önemle durduklarını da ifade etti. Ülkemizde şimdiye kadar görev yapan 8, halen görevde olan 3 kadın validen biri olan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın’ın turizm, sanayi ve tarım alanında önünün açık ve gelişmeye müsait olduğunu söyledi. Filyos projesine de büyük önem verdiklerini kaydeden Vali Arslan, Bartın Organize Sanayi Bölgesinin dolduğunu, gelen talepleri değerlendirmek amacıyla yeni bir sanayi bölgesi oluşturmak istediklerini de söyledi. Amasyalı olan Vali Nurtaç Arslan, Amasya şivesi ile Bartın şivesinin birbirine çok yakın olduğunu, şivelerin korunması ve yaşatılması gerektiğini belirtirken, Bartın’ın çevreye duyarlı bir il olmasından da memnuniyet duyduğunu ifade etti.

İDARE HUKUKU DERSLERİ BARTINLI HOCADAN

    Ziyarette sürpriz bir telefon görüşmesi de oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde 4. Sınıfta idare hukuku derslerini aldığı Prof. Dr. Turgut Tan’ın Bartınlı olduğunu Bartın gazetesi sahibi Esen Aliş’ten öğrenen Vali Arslan hocasıyla yıllar sonra görüşme fırsatı buldu. Esen Aliş, arkadaşı Prof. Tan’ı telefonla arayarak Vali Arslan’la konuşturdu. Şu an Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olarak görev yapan, İdare Hukuku ve Ekonomik Kamu Hukuku alanında uzman olan hemşehrimiz Prof. Dr. Turgut Tan’dan yüksek notlar aldığını belirten Vali Arslan hocasının memleketinde görev yapmaktan ayrıca mutluluk duyduğunu söyledi. Vali Arslan hocasıyla yıllar sonra yaptığı görüşmeye aracılık ettiği için Esen Aliş’e teşekkür etti.

DENEYİMLİ BİR BÜROKRAT

    1976 yılında Amasya'da doğan Nurtaç Arslan 1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1999 tarihinde Aydın Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Arslan, Aydın Karpuzlu ve Kırıkkale Delice İlçelerinde Kaymakam Vekili; Nevşehir Acıgöl, Bayburt Aydıntepe ve Çankırı Kurşunlu’da Kaymakamlık, Sivas’ta Vali Yardımcılığı yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı ve İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Daha sonra Bartın’a Vali olarak atanan ve ilimizde 18 Mayıs 2022’de göreve başlayan Nurtaç Arslan, haziranın son haftasında sel felaketi, ekim ayının ortasında da 42 madencinin hayatını kaybettiği grizu faciası ile karşılaştı.

AdminAdmin