GENEL
Giriş Tarihi : 26-05-2023 12:56   Güncelleme : 12-08-2023 02:58

Kasabada bir Salı

Şafak Oteli isimli kitapla yazın hayatına atılan Bartınlı Kubilay Çak’tan ikinci roman.

Kasabada bir Salı

    Kasabada bir salı ile romanlarını ikileyen Çak, yeni kitabında hukuka, sosyal yaşama, insan ilişkilerine, geleneklere, kültüre bir avukatın penceresinden bakıyor.

 1964 yılında Bartın merkeze bağlı Çiftlik köyünde doğan, Bartın Lisesini ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra yurt dışında inşaat projelerinde orta ve üst düzey yöneticilik yapan Kubilay Çak başarılı çalışmalarına bir başka alanda yazarlığını da konuşturarak devam ediyor.

oliviawilde.org

AZİM KİTABEVİ’NDE

 Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Ürdün ve Katar’da çalıştığı firma ile çok sayıda inşaat projesi uygulayan ve uzun süredir Rusya’da yaşayan evli ve iki çocuk babası Kubilay Çak “Kasabada bir salı” isimli romanıyla yazın dünyasına yeni bir kitap daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Bir süredir Bartın’da olan, 2015 yılında CHP'den Bartın Milletvekili aday adayı olarak siyasette de kendisini gösteren Çak üçüncü kitap için de hazırlık yapıyor. Arif Üçler’e kitabını imzalayan Çak’ın “Ütopya” yayınlarından çıkan her iki kitabı da Türkiye’nin en eski kitabevlerinden biri olan Bartın Azim Kitabevi’nin raflarında bulunuyor.

KASABA GÜNLERİ

 "Kasabada bir salı" isimli kitaptan bir bölüm; “Avukat dışarı çıkınca, yağmurun durduğunu ve kara bir sisin caddeye çöktüğünü görmüştü. Restoran çok uzak değildi ve kara gözlükleriyle, kara sisin içinde kara bir gölge gibi yürümeye başlamıştı. Arkasında bir çıtırtı duyup başını çevirince kara gözlüklerinin arkasından iki kara gölgenin uzun ince caddenin ortasında yürüdüğünü görmüştü. Biraz durup ceketini düzeltir gibi yapmıştı ve gölgeler de durmuştu. Yürümeye başlamış, gölgeler de hareket etmişti.”

BİR ZAMANLAR RUSYA

 90’lı yılların Rusya’sından sürükleyici bir roman olan 'Şafak Oteli’nden bir bölüm; “Bu şehri bir türlü keşfedememiştim. Sokaklarında dolaştığım günlerde hep bir sis altında, belli belirsiz binalar ve insanlar görmüştüm. İnsanların yüzünü seçememiş, binaları tanıyamamıştım. Her sokağa çıkışımda binalar sanki yer değiştirmiş, sokaklar farklı kıvrımlar almıştı. İnsanlar, binalar, arabalar, ağaçlar, uzaktan seçebildiğim ırmak, hepsi bana bir duman bulutunun içinde göstermişti kendini.”

 Bartın gazetesi yazarlarından Tarık Çıtak ve Arif Üçler, Kubilay Çak'ı yeni eserinden dolayı kutladı. Çak, Üçler ve Çıtak Belediye Emekliler Evi'nde bir araya gelerek sohbet etti.

(Haber; Arif Üçler)

AdminAdmin